Как да запазим дома си топъл в студеното време

Отговорите от експерт

Как да запазим дома си топъл в студеното време | StandartNews.com

Как да запазим дома си топъл в студеното време?Отговорите от експерта Татяна Середенкова.

По думите й е необходима проверка на прозорците и вратите на входа. Ако те са отворени или не са плътно затворени, тогава общите части стават студени, а след това и в апартамента се появява течение, предаде „ДарикНюз“.

Също така леко отворена врата към входа може да охлади цяло крило на къщата.

Струва си да проверите прозорците в апартамента, подчертава експертът. Това може да се направи самостоятелно или с помощта на специалист. Ако прозорците пропускат топлината, те могат да бъдат запечатани със специална изолация.

„Въпреки това, ние не бихме препоръчали запечатване на прозорец, който се отваря за вентилация: без вентилация режимът на влажност ще бъде нарушен (оптималната влажност в апартамент е 40-60%), влагата ще се натрупа върху прозорците и наклони, в резултат на което ще се разпространи мухъл” - казва Середенкова.

Тя също така посъветва да проверите стените за запазване на топлината, особено ъглите. Може да се окаже, отбеляза експертът, че има проблеми с фасадната зидария, поради което фасадата замръзва, а това от своя страна се отразява на температурата в апартамента. В някои случаи си струва да изолирате стените отвътре, но това трябва да се обсъди със специалисти.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vox
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи