Как да станем по-млади и по-красиви

Прочутият грузинец д-р Марлен Суламанидзе, който гостува в София, разказва за чудеса с конци

Как да станем по-млади и по-красиви | StandartNews.com

Дали 40 действително са новите 20, можем ли на 50 да изглеждаме като на 30, а на 60 да се виждаме в огледалото поне с десет години по-свежи? Еликсирите на младостта и красотата отдавна имат различни версии, но е най-полезно и стратегически да се придържаме към реалността и постиженията на науката. А това означава да се интересуваме от най-авангардните теории и практики в бюти медицината и индустрията, без да изпадаме в маниакални крайности. „Когато при мен идва дама и иска промяна, каквато едва ли ще я направи по-желана и по-щастлива, намирам много аргументи, за да я откажа от грешния й избор“, коментира пред журналисти в София световноизвестният д-р Марлен Суламанидзе.

Прочутият грузинец, всепризнат гуру в пластичната хирургия, в началото на 90-те прочита кратка вестникарска информация – в Египет са открили женска мумия, в чието лице има много златни конци. „Отново си дадох сметка колко интелигентни и креативни са били в древността и колко хубаво са го измислили – златото е много ефективно за организма. Прочетох и забравих. След няколко години вече бях на работа в Москва. И в института видях колега от Испания, който използва конци, за да опъне лице. Запитах го как ще се задържат под кожата, а той ми обясни, че това не е необходимо. След като се разделихме, взех хирургически конец и под лупа започнах да му правя микроскопични разрези. Пуснах го в памук – влезе бързо и лесно, но после трудно го извадих. Експериментирах върху долната част на ръката ми. След това „дръпнах“ бръчките от физиономиите на жена ми, моята медицинска сестра и санитарката. Всички останаха доволни“, разказва за началото Кралят на конците аптос. Самият той няма вид на човек, който се е отказал от напълно възможната динамика след 70-те, но припомня, че и генът има важна роля, а и сърцето да се усеща пълно с енергия.

„Няколко години след мен и други започнаха да използват същата технология, но аз съм пръв. През цялото време със семейството ми – работя със съпругата ми, синовете ни, снахите ни, усъвършенстваме методите. С конците може всичко да се коригира - от челото до интимните части. С тях усъвършенствам дори ефекта на хирургическите инвервенции. А въпреки че вече има конци, чието въздействие продължава от 3 до 5 години, много жени предпочитат да ги сменят на 18 месеца“, казва д-р Суламанидзе. Големи фенки му са дамите, които мразят сутиените, тъй като той повдига гърдите им с мрежа от конци.

Според д-р Суламанидзе българите сме щастливи с носовете си – в масовия случай симетрични и симпатични, за разлика от тези на сънародниците му. „В Грузия ринопластиката е всекидневие – не сме късметлии като вас, нашите носове са големи и гърбави. Имаме и някои общи черти – вие сте славяни, но не съвсем. И при нас дълги години е имало турци, а и иранци. При вас е валиден проблемът на южните народи - за разлика от немци, англичани и скандинавци: слънцето е по-силно и кожата старее по-бързо и по-рано. Затова има българки, които искат радикална намеса – поне минус 10 години. Най-доброто време за конците аптос е между 35-60“, уточнява властелинът на революционния метод в естетичната дерматология. За него най-важното е третираните зони на лицето видимо да се стегнат, да подобрят  еластичността и тургура, да намалят процеса на отпускане и деформиране в „триъгълника на красотата“, но без да изменят драстично първоначалната структура.

Той припомня, че ринопластиката вече се извършва без скалпел – конците аптос отървават от проблема със затруднено дишане, получено по рождение или след неуспешни хирургически намеси. Що се отнася до тялото, конците могат да бъдат десертът при липосукцията на мазнините. Но според корифея пластичната хирургия понякога е безпомощна пред диктата на модата. „Анджелина Джоли е един от идолите, всички искат да са като нея. И лицата стават еднакви.  Да не говорим за ужасните „патешки човки“. Мъжете, които идват, са под 20 процента - политици, артисти, тв водещи и журналисти. Е, разбира се, и много пациенти, които не са чак толкова категорични мъже“, добавя д-р Суламанидзе, чиито универсални конци аптос за лифтинг и естетични неоперативни корекции са голям хит в Европа и САЩ заради моменталните си антиейдж резултати. Както и заради факта, че се поставят подкожно и без мъчителен период на възстановяване. Името им идва от старогръцките думи anti - против, срещу, и ptosis - увисване. А приложението им в интимните области и при жените, и при мъжете е ново направление в естетичната медицина, което има голямо бъдеще, смята докторът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Надя Драганчева от Тутракан
преди 4 месеца

Надя Драганчева се казвам ма 71 години съм от гр.Тутракан7600.Аз си търся млад мъж за любовник. Среща -в парка пред общината на гр.Тутракан,всеки ден от 10.30 часа.

Откажи