Кабаева пали огъня, "Тату" пее в Сочи

Естонците дефилират с хъски на откриването

Кабаева пали огъня, "Тату" пее в Сочи | StandartNews.com

Сочи. Броени дни преди старта на Игрите в Сочи започнаха да излизат пикантерии около откриването. Телевизионната журналистка Ксения Собчак пусна информация в социалните мрежи, че вече е научила първите подробности за церемонията на 7 февруари на стадион "Фишт". Тя хвърли бомбата, разкривайки, че олимпийския огън ще запали Алина Кабаева. 30-годишната красавица и бивша олимпийска шампионка по художествена гимнастика е нарочена за любовница на президента Владимир Путин.

Скандалният дует "Тату" също се похвали, че ще участва в грандиозното шоуто. Още не е ясно каква точно ще бъде ролята на Елена и Юлия, нито пък е потвърдено официално, че те ще пеят на церемонията. Олимпиадата ще достигне до 4 млрд. души зрителска аудитория. До момента програмата за откриването се пази в строга тайна и организационният комитет крие имената на певците, които ще се изявяват.

Докато сценарият на церемонията около старта на Игрите е обект на догадки, олимпийците от Естония обявиха, че ще дефилират, придружавани от кучета. Делегацията им ще излезе с хъски, за да изрази своя протест срещу принудителното прочистване на Сочи от бездомните животни. Оказа се, че красивите хъскита са любимци и на американските олимпийци. Някои от тях заснеха фотосесия с двама мъници, кръстени Сочи в чест на големия спортен форум в руския черноморски курорт.

Без привилегии за руснаците в селото

Руските спортисти няма да се ползват с привилегии в Oлимпийското село. Домакините показаха снимки, с които опровергаха атаките на американската преса, че местните състезатели ще живеят по-луксозно от останалите. Стаите разполагат с по две легла, бюро, столове, нощни шкафчета и нощни лампи. Такива ще са условията за всички. В селото ще има развлекателен клуб, в който спортистите ще могат да общуват помежду си.

Снежната покривка в Сочи е достатъчна за провеждането на Игрите, обявиха домакините. Заради виелици пък закъсаха 158 автобуса, които поеха от Москва към Сочи за превозването на гостите на олимпиадата. Повече от 2 дни те са блокирани от снежни преспи, а шофьорите се оплакаха, че не получават помощ.

Съперничка на Сани Жекова се контузи

по време на тренировка. Канадката Маел Рикер, която е олимпийска шампионка от Ванкувър, получи травма на китката. Състезателката в дисциплината сноубордкрос е била откарана в болница, където й е направена спешна операция. Според медиите в родината й травмата е на място, което няма да й попречи да се състезава в Сочи.

Пускаме марка

за Oлимпиадата в Сочи. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и БОК ще я валидират на церемонията утре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай