Изслушват кандидатите, които искат да оглавят БНТ

Изслушват кандидатите, които искат да оглавят БНТ | StandartNews.com

София. Изслушват шестимата кандидати за генерален директор на БНТ. В 10 часа днес Съветът за електронни медии започва да препитва желаещите да оглавят телевизията.

Първа пред надзорниците застава Вяра Анкова, съобщават от БНТ. След нея, в 11. 30 часа, своята концепция ще представи бившият генерален директор на Националното радио Валерий Тодоров.

Утре събеседването продължава с Константин Каменаров от 10 сутринта, а след час и половина своята кандидатура ще защити Радослав Главчев, който е известен с прозвището „вечния кандидат за директор".

Другите двама кандидати – Оли Груева и Красимир Ангелов, ще бъдат изслушани в сряда. Събеседванията с всички ще бъдат излъчвани пряко по БНТ2.

До 26 юли ще бъде ясно името на генералния директор на БНТ.

„Стандарт нюз" напомня, че девет човека подадоха документи за поста генерален директор на БНТ. Известният водещ и телевизионен продуцент Камен Воденичаров, радиожурналистът Георги Божков и журналистът от БНТ Стоил Рошкев отпаднаха от надпреварата, защото не отговаряха на част определените изисквания.Според Закона за радиото и телевизията кандидатите за поста трябва да са български граждани, да имат завършено висше образование, да имат опит в електронните медии, електронните съобщения, журналистиката, правото или икономиката, освен това да са авторитетни личности, с професионално признание и да имат най-малко пет години стаж в телевизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай