Вторник,

Без Камен Во в битката за БНТ шеф

От: Failed to load user -
A
A
A

София. Камен Воденичаров няма да участва в битката за шеф на БНТ, решиха от СЕМ. Медийните надзорници допуснаха до конкурса 6 от 9-имата кандидати за най-високия пост на държавната телевизия. Трима от кандидатите не отговаряли на изискванията - Камен Воденичаров все още фигурирал в частно дружество, а репортерът от БНТ Стоил Рошкев и пробвалият се и в конкурса за шеф на БНР Георги Божков нямат 5 г. трудов стаж в телевизия.

Жребий посочил, че първи пред медийните надзорници ще представи концепцията си сегашният генерален директор на БНТ Вяра Анкова на 22 юли. След нея пред СЕМ ще застане Валерий Тодоров, който два мандата управлява БНР. На следващия ден петимата от СЕМ ще изслушат визите на оперативния директор на "Сан Стефано" 29 Константин и на вечния кандидат за шеф на телевизията - Радостслав Главчев. Последни в третия ден концепциите си ще представят Оли Груева и Красимир Ангелов. От СЕМ призоваха шестимата да не присъстват на изслушванията на конкурентите си от професионална етика.

Надзорниците ще изберат кой да управлява телевизията през следващите 3 години на 25 или 26 юли. Седмица преди това единият от петимата членове на СЕМ - София Владимирова, ще бъде сменена, тъй като мандатът й от парламентарната квота изтече преди година. Депутатите в медийната комисия изслушаха вчера двамата кандидати - Иво Атанасов и Радомир Чолаков. Идната сряда парламентът ще избере кой от тях да прати в СЕМ.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички