Изключително натоварен трафик към София по Е-79 и "Тракия"

Ремонт на 69-ти км в посока София по "Тракия" са причина за образувалото се над 15 км задръстване при "Траянови врата"

Изключително натоварен трафик към София по Е-79 и "Тракия" | StandartNews.com

София. Изключително натоварен е трафикът по главен път Е-79 в участъка София-Кулата. Около 12 минути отнема преминаването на ГКПП "Кулата" за влизане в България. Работят две гишета към момента. От българската страна няма затруднения при преминаването към Гърция. Колоните от автомобили, чакащи да влязат в България, са предимно румънски, украински и български, а към Гърция пътуват основно румънски и гръцки автомобили.

Опашка се е образувала от село Кулата до село Дрангово при влизане в страната. Движещите се, въпреки забраната ТИР-ове, пречат на движението и са предпоставка за образуването на колони от автомобили. На бензиностанцията при отбивката за село Плоски благоевградски полицейски патрул с регистрационен номер Е 8979 следи за спазването на правилата за движение.

Катастрофа затруднява движението в посока Антените към Рилска река при село Бараково. Трафикът не е спрян, но колите се пропускат поетапно. Полицейски патрул с кюстендилски регистрационен номер 1368 обслужва местопроизшествието. Екипи на ДАИ и патрул с благоевградска регистрация 0669 има на Антените.

Пазарджик. Колона от автомобили се е образувала при тунела "Траянови врата" на АМ "Тракия" в посока София, предаде репортер на Радио "Фокус". Почти километрична е опашката от чакащи коли на входа на тунела, като автомобилите се движат със средна скорост от 20 км/ч.

Патрул на "Магистрална полиция" се движи в посока тунела. Трафикът по главен път София-Бургас е интензивен. 

Ремонтни дейности в района на 69-ти км в посока София на АМ "Тракия" са причина за образувалото се над 15-километрично задръстване при тунела "Траянови врата", съобщи говорителят на ОД на МВР Мирослав Стоянов. Патрули на "Магистрална полиция" регулират трафика, като движението е пренасочено в едното пътно платно. Засиленият трафик в неделния ден в посока София е причина за километричната опашка от автомобили. От ОД на МВР апелират към водачите да се движат със съобразена скорост в участъците с ремонтни дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай