Италия се весели с новата си кралица.Коя е Витория

Виктор Емануил с кралски подарък за внучка си

Италия се весели с новата си кралица.Коя е Витория | StandartNews.com

Виттория ди СавойяЦяла Италия се забавлява с новата си кралица. Влюбената в живота, партитата до зори и модните събития тейнейджърка Витория вече има титла  Савойска и корона на главата си. 84-годишният престолонаследник на Италия Виктор Емануил Савойски, който е син на последния крал на страната, свален от престола, обяви преди дни прехвърлянето на своята кралска титла на внучката си Витория. Принцът направи този щедър подарък на момичето в чест на 16-ия й рожден ден, което означава, че сега, в случай на смъртта на дядо си, Витория ще води управляващата династия, съобщиха руските медии.

Решението за прехвърляне на кралската титла на Витория изненада италианците. Младата красавица няма нищо с обществените дейности, с които се занимаваше дядо й. Тя е амбициозен модел, инстаграм-звезда и любителка на модните партита. Момичето живее в Париж, често пътува до Лас Вегас, за да се забавлява, публикува снимки от модни фотосесии в своя Instagram и печели добри пари от реклама в социалната мрежа.

Виттория ди Савойя

Кралският подарък беше неочакван за самата Витория. Момичето призна, че това решение на дядо й е приятна изненада за нея, и го нарече „най-добрият подарък, който дядо може да направи“. А бащата на тейнейджърката злорадо коментира прехвърлянето на титлата: „Нашите далечни роднини от семейство Аоста се надяваха, че най-накрая ще получат титлата, за която са мечтали 150 години. В крайна сметка нямах синове, а само дъщеря. И сега те са много ядосани от това.”.

Решението на престолонаследника на Италия наистина не се хареса един от роднините на голямото семейство. Аймон де Савоя Аоста, който работи като топ мениджър на московския клон на Pirelli, вече възнамерява да оспори титлата на Витория и да се бори за правото си върху трона. Забележително е, че прехвърлянето на титлата на Витория доскоро беше невъзможно: короната преминаваше изключително по мъжката линия, но Виктор Емануел Савойски промени това правило.Виктор Эммануил Савойский с женой Мариной Дориа

Виктор Емануил със жената си

Кралското семейство в Италия има много малка тежест в обществения живот. През 1946 г. монархията в Италия е премахната с референдум и бащата на Виктор Емануил, крал Умберто II, е детрониран, като остава в страната само 34 дни. След това всички наследници на царя го последват и отиват в изгнание. Те успяха да се върнат в родината си едва след 2002 г., когато то бе отменено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай