Истина ли е! Легенда на AC/DC издаде голямата тайна

Ангъс Йънг даде отговор на важен въпрос

Истина ли е! Легенда на AC/DC издаде голямата тайна | StandartNews.com

Издадена бе тайната на един уникален момент в рока и легандарната група AC/DC.

Както рок почитателите знаят, неповторимият облик на китариста Ангъс Йънг от AC/DC е синоним на музиката на бандата. Но какъв е произходът на присъщия му тип на възпитаник?

Как една рок звезда взема решение да направи учебна униформа част от своята театрална личност? Оказва се, че с известна помощ от членовете на фамилията му и то след няколко проби и неточности.

Преди Йънг да дебютира в ученическата униформа на сцената с AC/DC през 1974 година, той облича странни театрални костюми, като костюм на горила, маска на Зоро и костюм на Супермен, както оповестява Grunge. 

Но в един миг братът на Йънг и също китарист на AC/DC Малкълм Йънг взема решение, че групата се нуждае от " главен ремонт " на имиджа за огромния им концерт във Виктория Парк в Сидни, пише Louder.

Тогава ученическият тоалет идва по предложение от сестрата на Ангъс - Маргарет, която счита, че би било занимателно Ангъс да свири в учебна униформа като знак за младежкия му тип и  като че ли преди малко си е тръгнал от учебно заведение, когато групата се създава. За концерта Ангъс взима назаем учебния блейзър на сина на Маргарет Сам.

Така това се превръща в запазена марка на Ангъс, отличавайки него и групата като непокорни, само че същевременно интересни и рокери. 

Поглеждайки обратно към произхода на ученическото облекло, Ангъс един път споделя, че прочут китарист го е въодушевил да се облече в нещо привличащо вниманието, когато излиза на сцената с AC/DC.

 "Когато бях по-млад и видях Джими Хендрикс, и си споделих: " Уау! " Това е имиджът, това е първото нещо, когато си по-млад. Колко готино изглеждаше. Колко готино свиреше. И си помислих: " Искам да бъда толкоз готин. "

Ангъс прибавя: " Така че облякох учебния костюм. Това беше моето нещо. Защо хората идват да ни видят по какъв начин изглеждаме, до момента в който свирим? Това е учебният костюм за мен. И явно работи! "

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пъпеш
преди 4 месеца

"Учебен" костюм?!?! Казва се УЧЕНИЧЕСКИ КОСТЮМ!!! НЕГРАМОТНИЦИ!

Откажи