Искат три джамии в София

Искат три джамии в София | StandartNews.com

Столичният квартал "Люлин" протестира днес срещу мюсюлмански молитвен дом на своя територия. Гражданите са убедени, че там се проповядва радикален ислям, предава БГНЕС. Български знамена и плакати "София не е Пазарджик" издигнаха недоволните столичани, охранявани от десетки служители на реда.

Мюфтийството не остана безразлично към проблема и потърси среща с кмета Йорданка Фандъкова. Според столичния районен мюфтия Мустафа Избищали трябва да се намери подходящо място за религиозните мюсюлмани. По думите му, на София са нужни поне три джамии, които да бъдат разположени на удобни за достъп локации.

„Това е политически протест, а не граждански протест. Не е протест на люлинчани", заподозря мюфтията. Той гарантира, че извършваното в молитвения храм е законно и е далеч от радикалната религиозна пропаганда.

„Тук се проповядва това, което се проповядва във всяка една джамия и меджид в страната, които са под контрола на мюсюлманско вероизповедание", гарантира той. По думите на мюфтията, в столицата има над 70 хиляди мюсюлмани и една-единствена джамия не е достатъчна за потребностите им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай