Искат отмяна на заседание Обществен съвет в МОСВ

Искат отмяна на заседание Обществен съвет в МОСВ | StandartNews.com

София. Национална гражданска коалиция „Природата за хората и регионите" поискаха днес министърът на околната среда и водите Юлиян Попов да отмени за след изборите насрочения за 10 май Обществен съвет към МОСВ на тема „Разработка на Харта за развитие на устойчив туризъм в България".

"Сега, изведнъж в навечерието на изборите и преди деня за размисъл, министърът реши да свика спешно съвета , а целта му всъщност е да направи безплатен ПР, с който да подкрепи кампанията на неговите приятели от партия „Зелените", за да се притурят някой глас. – се казва в обръщението до медиите на НГК „Природата за хората и регионите".

"Това заседание на Обществения съвет случайно съвпада и с поредния митинг, организиран от партия „Зелените". Той отново тарикатски се представя за спонтанен граждански протест, тръгнал от Фейсбук. Макар че на всички е ясно, че е политическа предизборна акция, в която основни лица са кандидат-депутатите на партия „Зелените". Експлоатиране на темата „Пирин" за протестни действия е основната част от предизборната кампания на политическата партия „Зелените". Макар че единственото нещо, което се случи и нашумя около Пирин, беше нагласената обществена поръчка за 1 650 0000 лева за изработване на плана за управление на Пирин, която МОСВ даде на зелените. Намесата на министър Юлиян Попов в подкрепа на партия „Зелените" е грубо нарушение на Изборния кодекс и подлежи на санкция от Централната избирателна комисия", казват още от НГК „Природата за хората и регионите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай