Интриги в БТВ! Скандално бутане на нови водещи

Къде отиват свалените от екран

Интриги в БТВ! Скандално бутане на нови водещи | StandartNews.com

Интригите и разместванията в БТВ продължават с пълна пара.

Двете приятелки Диана Любенова и Жени Марчева вече няма да споделят работата си като лица на Би Ти Ви. Те са аут от предаването „Тази събота”, което водеха до началото на лятото.

Актрисата окончателно се разделя с телевизията, а журналистката остава в медийната група, но не и на екрана. 

Тя ще работи единствено в Би Ти Ви радио. „Тази събота и неделя” тръгва с нови водещи от 9 септември, съобщиха от телевизията. Това са Бесте Сабри и Митьо Маринов.

Три години работа в Би Ти Ви се оказаха достатъчни за Бесте Сабри, за да изкласи от редова репортерка в новините до водеща на сутрешен блок през уикенда. Това постижение обаче е нищо в сравнение със скоростното кариерно израстване на колегата й Митьо Маринов.

На него му беше нужна само година от стъпването в телевизията до издигането му до водещ, независимо, че никога досега не се е изявявал на подобна позиция и много зрители все още не знаят как изглежда, защото не са го запомнили от телевизионните му включвания. 

Бесте Сабри, както преди време „Уикенд” писа, е любимка на шефа Антон Хекимян, откакто е стъпила в телевизията. За трите си години работа там тя обра всички възможни награди за журналистика, които нейни колежки с много по-дълъг стаж в Би Ти Ви не са и сънували. Логично, миналата пролет тя буквално от нищото стана водеща на новините в „Тази събота и неделя”, а от есента вече ще е и основна водеща на шоуто.

Досегашните водещи на „Тази събота и неделя” Петя Дикова и Кристина Газиева остават в предаването, но като редови репортерки.

Какво ще прави Жени Марчева в радиото? Години наред тя беше изпълнителен продуцент на новините там, което съчетаваше с работата в „Тази събота”. Занапред запазва мениджърския си пост, но ще води и авторско предаване. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай