Има проблем с Международната космическа станция

Космонавтите откриха драскотина и вдлъбнатина

Има проблем с Международната космическа станция | StandartNews.com

Космонавтите откриха драскотина и вдлъбнатина на Международната космическа станция (МКС) в модула "Звезда" и съобщиха, че няма нищо тревожно, предадоха ТАСС и ДПА.

Преди това имаше опасения за изтичане на въздух най-малко от три места в модула "Звезда". След като бяха изследвани, космонавтът Сергей Рижиков докладва, че са установили само драскотина и вдлъбнатина. Трудно за достъп място под тръба обаче още не е изследвано. Снимките от специалния микроскоп сега се анализират. Той беше доставен на МКС с товарния кораб миналата седмица.

През есента екипажът на станцията откри 4,5-сантиметрова пукнатина в модула "Звезда" и я запълни временно. Очаква се тя да бъде запълнена окончателно в понеделник.Космонавтите затвориха люка към отсека на модула "Звезда", където е пукнатината. Те отчитат налягането там на всеки четири часа. При затварянето то е било 730 mm Hg.

В сряда Роскосмос съобщи, че космонавтите във вторник са изолирали временно няколко места, откъдето е възможно да изтича въздух. След това те са ги изследвали с микроскоп и други инструменти и временно са ги запечатали.На МКС сега работят седем души - двама руснаци, четирима американци и един японец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай