Хюлия убита с удари по главата

Смърт вместо годеж в къщата на бизнесмена

Хюлия убита с удари по главата | StandartNews.com

Варна. Хюлия е убита по най-зверския и жесток начин, показват данните на патоанатомите. По първоначална информация момичето е било похитено пред заведението на родителите си, което се намира в бившето ТКЗС в края на село Белоградец. Смъртта й настъпила от множество удари, нанесени с тежък предмет с тъп ръб по главата, показват данните от съдебномедицинската експертиза, направена в МБАЛ "Св. Анна". Хюлия е починала мъчително в адски болки и след загуба на много кръв, довериха лекарите. Версията за изнасилване засега не се потвърждава.

Първите кървави следи на магистрала "Хемус" откриват бащата на Хюлия Назми Маджар и нейният брат Ахмед. След като момичето излязло за 5 минути, а не се появило над час, двамата мъже излезли да го търсят. Във фаталната нощ красавицата е била в компания с 16 души в семейната механа, където празнували. "Излизам само за 5 минути, Иван се обади", казала на приятелите си Хюлия. Сред тях било и първото гадже на момичето Аксел, на когото тя звъннала няколко пъти след напускането на компанията, но нищо подозрително не усетил в гласа й той. "Стояхме до 1 час и си разотидохме. Ако знаехме, че това ще се случи, нямаше да я пуснем да излезе", нареждаше една от приятелките на Хюлия, с която до последно били на масата.

Съселяните им са на мнение, че хубавицата е убита на моста на съседното село Млада гвардия, а след това тялото й е изхвърлено в лозята на повече от 40 км от Белоградец.

Любителка на бойните спортове

Хюлия Маджар е била любителка на бойните спортове. Това си личи от профила й във Фейсбук, където участва в групи за почитатели на бокс, ММА и карате. Освен това се увлича по ар енд би, соул и български фолк. Харесва и турски изпълнители. Приятелите й са многобройни. Има и над 200 последователи в мрежата. Последната й активност е от 27 декември, когато си е качила снимка с костюм на Снежанка. Младата жена е споделила, че си взима и бял джип "Тойота" за Коледа и обещава да посети най-известните заведения във Варна веднага след празниците.

Слух: Закопчали в Румъния Иван Боксьора

Приятелят от детските години на Хюлия Иван Костадинов, който е издирван за убийството, е бил задържан в чужбина. Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров нито потвърди, нито отрече тази информация с думите: "Всичко, което се каже по случая, ще попречи на разследването". По неофициална информация младият мъж е минал границата при Дуранкулак и е бил спипан от румънските власти. За него се знае, че е боксьор, силовак и често се мяркал в селото. Според местните бил близък с ъндърграунда във Варна. Говори се, че младият мъж е изнудвал момичето за пари. Бил е в компанията на бившия й интимен приятел Николай. Той също често идвал в селото, въоръжен с пистолет, и често причаквал Хюлия с черен "Мерцедес". Не спирал да я заплашва, че ако не се върне при него, ще я убие. Видеокамерите в комплекса на баща й обаче заснели само Хюлия в гръб, когато тръгва за срещата с Иван и няма нищо необичайно или подозрително.

Цялото село плаче за момичето

Цяло село изпрати Хюлия на гробищата въпреки мюсюлманския обичай само мъжете да съпътстват покойника до последния му дом. Кървавата трагедия зачерни Новата 2014 година за Белоградец. Мюсюлмани и християни оплакват заедно непрежалимата 24-годишна хубавица. "Кой посегна на най-личното момиче в селото, коя ръка прекърши живота му", ридаеше Анифе Тютюнджи, която заедно със съседката си Пенка отиваха към гробищата. В къщата на местния голям бизнесмен Назим Маджар вече се бяха събрали хора и чакаха тялото на дъщеря му да бъде докарано от моргата във Варна. Той и брат му тръгнаха рано с бялата "Тойота", с която Хюлия приживе се похвали във Фейсбук, че е нейна, да я докарат, но вече мъртва. Семейство Маджар се стягало в първите дни след Нова година за годеж на сина Ахмед. Братът на Хюлия, който е само една година по-голям, имал сериозна приятелка от село Доброплодно и скоро смятали да се венчаят. Вместо сватба - брадва, казаха със сълзи на очите местните хора. Дойдоха жени, младежи и приятели на момичето. Роднини придържаха опечалената майка Ресмие. Според мюсюлманския обичай починалите се погребват по светло и затова в селото бързаха ритуалът да стане между 15 и 16 ч, преди да се мръкне. Хюлия беше изкъпана и повита в бял фин чаршаф, какъвто е обичаят. Така покрита цялата до глава се пуска в гроба, облепен с дъски отвътре, докато ходжата пее.

Викали Гольовците на тримата братя

Сега са арендатори, хлебари, гледат понита и пауни

Почерненият баща на Хюлия е един от най-заможните земевладелци в района. Има още двама братя - Бехчет и Назиф, с които имат обща и успешна фирма - СД "Авшар". Заради голямата беднотия, в която са живеели тримата преди години, са ги наричали Гольовците. Този прякор им останал и до ден днешен. Започнали с малко добитък, направили фурна вкъщи, а вече имат хлебозавод и зареждат целия район. Арендували над 10000 дка земя, по мярка 121 на ЕС купили нова техника, вдигнали халета. Направили и увеселителния комплекс на входа на селото, където е бившето ТКЗС. Тук се вдигали всички сватби от района. Комплексът разполага с уникален зоокът - понита, пауни и фазани. До него е и офисът на фирмата. В село Белоградец има и други проспериращи арендатори, както и винопроизводители. Но фамилията Маджар е без конкуренция в района. Хюлия, която наскоро завършила Свободния университет "Черноризец Храбър" във Варна, помагала активно в семейния бизнес. Не искала да остава в морската столица. Върнала се на село, където на труд и работа я научили още от малка. Тя е кръстена на известната турска певица Хюлия Авшар. Фамилното име носи семейната фирма на тримата братя.

Искат мъст за хубавицата в нета

Смърт за изродите!!!Разстрел!" Това пишат гневни приятели на убитата студентка от с. Белоградец в страницата във Фейсбук, създадена специално за съболезнования "В памет на Хюлия Маджар". Вчера сутринта приятелката й Милена Исмаил е постнала снимка с убитата студентка и две дечица и е написала под нея: "Ти винаги ще останеш в нашите сърца, како Хюли. Почивай в мир!". Следват редица съболезнователни коментари и много с желание за мъст срещу убийците на красивата млада жена.

Йоан се моли да спрат злините

Новият Варненски митрополит Йоан ще се помоли днес на Йоан Кръстител да спрат злините в епархията му. Пред "Стандарт" владиката съобщи, че ще отправи молитвата си към светеца по време на литургията си за Ивановден. Митрополитът бе видимо разстроен от нещастията, сполетели паството му през последните дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай