Huawei показа 5G сгъваем смартфон

Базовата цена за Mate X ще е 2600 долара

Huawei показа 5G сгъваем смартфон | StandartNews.com

След като  миналата сряда Samsung представи своя първи сгъваем смартфон, неговият конкурент Huawei не закъсня да отвърне на удара. Китайският производител представи устройството Huawei Mate X – 5G смартфон, който в сгънато състояние има екран с размер 6.6 инча, а при разгъване се превръща в 8-инчов таблет.

За разлика от Samsung Galaxy Fold (който има голям вътрешен екран при разтворено положение и малък външен при затворено), Mate X залага на друга концепция. Екранът на устройството се пречупва от „гърба“ към предната част, като така, когато е затворено, екрани има и на „лицето“ си, и на задната си част, но на практика дисплеят е само един.

Смартфонът ще работи с произвеждания от Huawei процесор Kirin 980, както и с чипсета Balong 5000 (също фирмена разработка), които осигуряват поддръжката на новите 5G-мрежи. Според Huawei устройството ще може да свали файл с размер 1GB за 3 секунди.

Новият смартфон на китайския производител е по-скъп от Galaxy Fold. Базовата цена за Huawei Mate X ще е 2600 долара, докато тази на устройството на Samsung ще 1980 долара. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай