Хасково иска пряк път до Александровска гробница

Хасково иска пряк път до Александровска гробница | StandartNews.com

Възможностите за изграждане на пряк път от Хасково до Александровска гробница ще бъдат обсъдени на дискусията "ДА!" На българските региони - ХАСКОВО", организирана от "Стандарт" и КРИБ на 8 септември - празника на града. В момента туристите изминават близо 30 км, за да видят тракийското чудо, което намалява значително шансовете за развитие на туризъм.

На въпросите как да развие пътната инфраструктура в Хасковска област ще отговаря зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Министрите Вежди Рашидов, Ивайло Московски изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и шефът на фонд "Земеделие" Румен Порожанов ще бъдат само част от представителите на властта, които ще отговорят на въпросите на бизнеса и кметовете от Хасковска област. Домакин на събитието е кметът на Хасково Добри Беливанов. Ивайло Московски ще даде съвети и препоръки за развитието на летище Узунджово с изграждане на карго терминал. Вежди Рашидов ще представи възможностите за по-мащабни разкопки в уникалния комплекс "Глухите камъни". Според учените обектът е от мащабите на Перперикон и ако бъде археологически разкрит, ще се превърне в една от най-големите атракции на България. Шанс за развитие на поклоннически туризъм дава най-старият манастир в Европа "Св. Атанасий".

Препоръки как да се привличат инвеститори в индустриалната зона на Хасково ще даде Стамен Янев. Празникът на Хасково ще започне с молебен за здраве, отслужен лично от Негово високо преосвещенство патриарх Неофит.
Това е 14-ата поред дискусия от най-мащабната икономическа кампания "ДА!" На българската икономика", организирана от вестник "Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай