Горещо! Хари и Меган напускат кралското семейство

Двамата се оттеглят и от кралските си задължения

Горещо! Хари и Меган напускат кралското семейство | StandartNews.com

Принц Хари и съпругата му Меган обявиха, че ще изоставят статута си на висши членове на кралското семейство и ще се отдръпнат от свързаните с него задължения.

„Искаме да се оттеглим като висши членове на кралското семейство и да работим, за да станем финансово независими", заяви двойката в изявление, публикувано от Бъкингамския дворец в сряда. Хари и Меган обявиха, че в бъдеще ще прекарват част от годината в Северна Америка.

В изявлението се посочва, че двойката е решила „след многомесечни размисли и вътрешни дискусии“ да предприеме тази стъпка. Двамата искали да поемат „нова, прогресивна роля" в рамките на институцията. В същото време обаче те подчертават, че ще продължат да „подкрепят изцяло“ кралица Елизабет II.

Херцогът и херцогинята на Съсекс са женени от 2018 година. Имат син - Арчи.

Той също се споменава в изненадващото им изявление: Надявайки се да живеят не само във Великобритания, но и в Северна Америка в бъдеще, те се надяват това да доведе до известни предимства за него. Това би им позволило да го възпитат с признателност към кралската традиция, в която той се е родил, и в същото време да даде на семейството пространство да се концентрира върху „следващата глава“.

Хари и Меган прекараха коледните празници в Канада, вместо да празнуват с другите членове на британското кралско семейство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай