Голямото пътуване започва още днес

Голямото пътуване започва още днес | StandartNews.com

Натоварен трафик и засилено полицейско присъствие по пътищата ще има още от този следобед. Започва голямото предпразнично пътуване за предстоящите 4 почивни дни за Великден.

МВР въвежда редица ограничения по пътищата заради очаквания интензивен трафик. Целта е да бъде облекчен трафикът и да бъдат избегнати инциденти. Пътната полиция ще следи строго за шофьори, употребили алкохол и за превишена скорост.

Над 200 хиляди автомобила се очаква да напуснат столицата още днес. Тировете ще се спират в най-натоварените дни. Целият ресурс на Пътна полиция ще бъде на пътя, за да контролира.

Във връзка с очакваното интензивно движение на изхода на София през Владая в четвъртък и петък, последният работен и първият почивен ден преди празниците, ще има две ленти за излизащите от столицата.

На 2 май (понеделник) от 10 до 20 ч. в същия участък ще има две ленти за влизащите в София.

АПИ напомня, че алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин".

Около 40 хиляди румънски автомобила се очаква да влязат у нас и да се насочат към Черноморието. За тях се обмислят обходни маршрути.

Аварирал товарен камион на магистрала „Хемус" тази сутрин затруднява движението, съобщава bTV. Ограничено е минаването в интензивната и изпреварващата лента при 58 км на магистралата в посока София. Движението се осъществява само в аварийната лента и се регулира от Пътна полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай