Голяма изненада в модата на очилата

Цветовете са ярки, формите – от тесни до овърсайз

Голяма изненада в модата на очилата | StandartNews.com

Дори и с най-сдържания тоалет ще изглеждате блестящо, ако сложите адекватно впечатляващи очила. Моделите и при слънчевите, и при диоптричните са силно характерни, няма никаква скука. Палитрата покрива целия график - от сдържани тонове за бизнес срещи до абсолютни фойерверки за партита, клубове и флиртове с акцент на овърсайза. Тихият лукс има много измерения – от минимализъм до екстравагантност, от „котешко око“ до авиаторски рамки, от кръгли телени до прозрачни.    

Какви са изненадите? „Тесните очила се завръщат. Малки, удължени или заоблени форми – дизайни, които придават на лицето изящна и елегантна визия“, коментира за „Стандарт“ експертът от „Квят“ Павел Цветков.

Класическата елегантност на 90-те отново е под прожекторите, съчетавайки ретро шик със съвременна естетика. Ъглите са смело подчертани или ги няма. Иновативните геометрии и цветовете са без ограничения – от ярки до пастелни и нюд тонове, ключ към всяка индивидуалност.

Родината на очилата е Италия, като най-ранните са датирани през XIII век - да коригират зрението чрез стъклени лещи, прикрепени към рамки от дърво, кожа или метал. Учените четат с тях, монасите преписват текстове. През XVIII век са големите промени. С бифокалните очила, изобретени от Бенджамин Франклин, може да се гледа и на близо, и на далеч. Модата започва чувствително да се усеща в очилата, въпреки че те все още се тълкуват като белег на по-зрялата възраст. През XX век избухва модна революция - очилата отразяват духа на времето, следвайки тенденциите в модата, архитектурата и дизайна.

„Някои от рамките, наложили се през миналото столетие, продължават да са хитове и днес - големите кръгли от 20-те,  „котешкото око“ от 50-те, огромните от 70-те.  Всички те са аксесоари, които са изключително важни. Разнообразие и уникалност, комбинация от форма и функция, шик и необходимост, авангардност и рециклируемост – важното е чрез очилата, слънчеви или диоптрични, да изразите себе си“, казва още Павел Цветков.  

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай
3 Коментара
Милен
преди 2 седмици

Маркови слънчеви очила на https://ochila.net/ предлага чудесна платформа за хора, търсещи качествени слънчеви очила онлайн. С такъв широк избор от марки и модели, платформата е идеална за всеки, от потребители търсещи последните модни тенденции до тези, които имат нужда от специализирани очила за спорт или други активности. Конкурентните цени и промоциите също правят пазаруването там изгодно. Ако имате специфични критерии за търсене на слънчеви очила или въпроси относно услугите на сайта, мога да предложа още информация или съвети.

Откажи