Голяма драма. Посегнаха на "Джурасик парк"

Изложба на аниматронни динозаври стана обект на вандалски прояви

Голяма драма. Посегнаха на "Джурасик парк" | StandartNews.com

Изложба на динозаври в САЩ временно беше затворена за посетители, след като няколко души влязоха с взлом и нанесоха щети, равняващи се на над 250 000 щатски долара, съобщи АП, позовавайки се на местните власти, цитирано от БТА

Полицията в Атланта съобщила, че е реагирала веднага на сигнал за влизане с взлом в пространството за провеждане на събития „Пулман ярдс“ по време на новооткритата изложба, базирана на филмовата поредица „Джурасик парк“.

Кадри от камери за наблюдение показват човек, който къса облицовката на един от аниматронните динозаври, докато седи върху него – това пише в доклад, получен от местни новинарски издания. Друг заподозрян е откраднал четири изработени по поръчка ризи с мотиви на динозаври,всяка от които се оценява на 6000 щатски долара.

Охранител е направил снимка на един от нарушителите в ресторант на територията на имота. След това полицията в Атланта идентифицира и арестува 19-годишен младеж, но идентичностите на другите трима заподозрени не са обявени публично.

Пиар мениджърът на изложбата заяви, че организаторите се надяват тя да бъде отворена отново на 7 юни.

За проектирането и построяването на аниматронните динозаври са били необходими общо 18 месеца.

В момента за посетители са отворени и две други подобни изложби. Едната е в близост до Торонто, другата- в Кьолн, Германия като част от проект със световен мащаб, който тече от 2016г. насам.

Източник: БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай