Гърци, сърби и македонци на лов за имоти в Благоевград

Гърци, сърби и македонци на лов за имоти в Благоевград | StandartNews.com

Голям интерес към свободните вилни зони край Благоевград проявяват в последните месеци гърци, сърби и македонци. Комшиите искат да закупят общинска земя, върху която да построят жилища. Заради наплива на мераклии да се сдобият с такива имоти кметът на община Благоевград Атанас Камбитов разпореди да се изработят специални карти, които да показват ясно петната, които ще се предлагат за продажба в четирите вилни зони.

Целта на инициативата е да се улеснят желаещите да закупят общинска земя в някоя от четирите местности и да могат да се запознаят със свободните към този момент парцели. „Радващо е, че не само благоевградчани, но и чужденци от Гърция, Сърбия и Македония се интересуват от свободните терени. Те са готови да придобият земя и да строят. Длъжни сме да улесним процедурата по закупуването на въпросните парцели", твърдят от общината. Документи кандидат-купувачите могат да подават в деловодството на кметството в Благоевград. Там може да бъде получена и подробна информация за набора от книжа, който трябва да бъде представен.

Указващите карти включват План за регулация и застрояване. Терените са оцветени, за да улесняват гражданите, които проявяват интерес към закупуване на терен в някоя от четирите вилни зони – „Картала", „Добро поле", „Бодрост" и „Септемврийче". Легендата на картите включва площ за общо ползване - обозначена с жълт цвят и терени за продажба в зелено. Върху скиците с римски и арабски цифри са идентифицирани урегулираните поземлени имоти. За вилна зона „Септемврийче" те са 25, за „Картала"- 19, за „Добро поле" - 4 и 13 за вилна зона „Бодрост". Квадратурата на имотите е между 400 квадратни метра и 1 декар. Най-много са площите, които са между 400 и 600 квадратни метра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай