Събота,

Ганев: Има корупционна схема за купуване на изпити

От: Администратор -
2421
Ганев: Има корупционна схема за купуване на изпити
A
A
A

София. „Констатиран е случай на корупция в отдел на ИА „Автомобилна администрация" в София. Това каза Димитър Ганев, изпълнителен директор на агенцията, на нарочна пресконференция в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той каза, че не е ясно откога действа схемата. 

„Създадена е организация за провеждане на изпити; за всеки изпит, който се провежда, се подават документи от учебния център, който обучава водачите. За документите се изготвя протокол и в деня на изпита, се поставят изпитните листовки, приемателно-предавателен протокол, който описва листовките" , каза той. И уточни, че изпитните листовки, които са уникални, са затворени в плик и за един човек се падат въпроси, които са различни за други кандидат-водачи на автомобили. Ганев напомни, че папката с листовките се подготвя в деня преди изпита.

„На 5 юли тази година в „Автомобилна администрация" постъпва сигнал, че в една фирма, ще бъде направен опит за продаване на изпит. При отиване във фирмата, представители на „Автомобилна администрация" виждат, че изпитът е започнал. На колегите им прави впечатление, че на листовките има сложени предварително белези, тоест се решават решени листовки", алармира Ганев. И изтъкна,че проверката е установила, че всички в залата работят с такива листовки.

„Разпоредена е проверка в областния отдел, при която се установява страшни неща. Установява се, че жребият е манипулиран. При всички 19 изпитвача в „Автомобилна администрация", е установена манипулация. С макетно ножче се срязва пликът, в който има листовка, вадят се листовките, решават се, връщат се обратно, и се залепват с лепило". Разкри корупционната схема за купуване на изпити Ганев. Той уточни, че след проверката кандидат-водачи започнали масово да не се явяват на изпити.

„В отдел „Листовки" се получават листовките, тоест има ясна отговорност на отговарящия за отдела, обясни директорът на "Автомобилна администрация"", категоричен бе изпълнителният директор на агенцията.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички