Фитнес с инструктор, за да те заглеждат на плажа

Фитнес с инструктор, за да те заглеждат на плажа | StandartNews.com

Без режим на хранене усилията в залата може да отидат нахалост

Човек и добре да живее, няма как да не се погледне в огледалото след края на зимата. Гледката, ако не драматична, едва ли ще е много радостна. Идва лято, море, бански, бронзови спасители и изкусителни красавици и изведнъж: няколко кила отгоре, лек целулит, отпуснато тяло и смачкано самочувствие. Но всичко все още не е загубено. Важно е да намерите подходящия фитнес център и точните инструктори.

Най-добре е да се започне с упражнения за стягане на мускулите, съветва Светла Иванова, рехабилитаторка с дългогодишен опит в "Инерджи Фитнес & СПА Център". Леките тежести са отлично средство даже и за работа вкъщи. Един добър треньор ще ни помогне да насочим усилията за отстраняване на недостатъците на конкретно място на тялото. Иначе е възможно да хвърлим много пот и резултатът от това да е само натрупване на мускулна маса там, където въобще не ни е нужно.

Затова е добре да се доверим на инструктор, ако искаме да постигнем желаната лятна фигура. Три посещения седмично в залата са напълно достатъчни за начало, съветва ни фитнес инструкторът на "Инерджи" Васил Спиров. Той има солиден опит, както и впечатления от тренировките на холивудски звезди, които идват в залата, когато снимат в Бояна.
При една интензивна тренировка от 30-40 минути се изгарят 1200 калории, обяснява Васил. И това става без вдигане на големи тежести и трудни упражнения, а с тренировка, която включва бягане, скокове, съчетания за гъвкавост, дърпане на ластици.

Хората на възраст също са добре дошли във фитнес залата. Стига да искат да бъдат предпазени от инфаркт, да имат добро самочувствие, а и настроение, защото при тренировките се произвежда така желаният химикал на щастието.
Повечето дами задължително питат за антицелулитния масаж. С него се ускорява и улеснява процесът на премахване на мастните натрупвания, кожата се изглажда. Освен това се засилва кръвообращението, изхвърлят се токсините, подобрява се общото здравословно състояние. Ако става въпрос за бърз ефект, са необходими поне пет или десет сеанса, по възможност всеки ден.

Разбира се, всички тренировки и усилия не биха имали желания ефект без правилен хранителен режим. Забравете тежките зимни мазни вкуснотии и заложете на зеленчуците, съветва Светла.

На второ място в менюто следва да бъдат плодовете. Подминавайте бананите, защото по тяхното въздействие те са равносилни на хляба.

 Щом стигнахме до насъщния, трябва да се припомни, че брашното, солта и захарта са обявени за трите бели отрови. Затова най-добре е да се откажете от тях. Но ако не можете да прежалите хляба, тогава изберете пълнозърнестия. Една препечена филийка в съчетание с яйца и извара са чудесна закуска. Ядките пък ще ви спасят от острия глад винаги когато ви загложди стомаха. Въобще, на каквато и диета да сте, хапвайте по малко поне по пет пъти на ден. Не оставайте организма гладен. Тогава той изпада в стрес, мъчи се и докопа ли храна, предпочита да си я складира. А това води до покачване на килограмите. Друг много важен съвет: Никога не яжте непосредствено преди лягане, защото онова, което хапнете, директно ще вдигне показателите на кантара.

Липсата на вода, от която се състои 70 процента от човека, е фатално. То вреди на ставите, костите и дори води до главоболие. Затова: Вижте колко е теглото ви, умножете го по 0,3 и ще получите количеството вода, което трябва да пиете на ден. За човек, тежащ 90 кила, това са 2,7 литра. Минимум. Всеки ден. Ако тренираме и пием кафе, количеството трябва да се увеличава. Може да се стигне до коефициент 0,5. Иначе очаквайте усложнения в бъбреците и дори в сърцето. Днес на пазара вече има жива вода, кани за пречистване на чешмяната и достатъчно видове минерална. Но най-добре е да редуваме всяка от тях.

За да имаме красивата фигура на Румяна Янева, инструкторка по аеробика в спа център "Inergy", трябва да я последваме в новата зала, където се практикува комбинирана гимнастика, пилатес, зинга, зомба, аеробика. С настъпването на пролетта интересът към нея е огромен. Тренировките извайват ръцете, краката, корема, горят мазнините, правят тялото гъвкаво и най-вече водят до отслабване.

Басейнът на комплекса предлага освен много добра възможност за плуване и водна аеробика, която помага много при болки в ставите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай