Фейсбук група в защита на майката на пребитото дете

Фейсбук група в защита на майката на пребитото дете | StandartNews.com

Граждани, сред които много артисти и бизнесмени, създадоха група във Фейсбук, която е в защита на цигуларката Невена Вeлинска, чието 3-годишно дете бе пребито зверски. Тя се казва "Защитете цигуларката и Христо!" и до момента в нея членуват над 100 души.

"Ние знаем как е гледано детето и как тя живее заради него. В самото начало медиите написаха, че Невена е оставила детето си да го гледат някакви тийнейджъри. Това не е вярно, самата майка не познава въобще единия от тях, а уговорката е била между възрастни и зрели хора, които сега са извън полезрението на общественото внимание. Ние знаем, че на това дете нищо не му липсваше, най вече майка", пишат от групата в писмо до медиите.

Трагедията на Невена и нейното дете не трябва да се използва с користни цели, смятат създателите на групата.

"Искаме да стане ясно, че детето инцидентно се е оказало в лоши ръце, за което майката няма вина. Искаме една работеща жена да не бъде нападана заради недобре разбрани клюки", обясняват още защитниците на Велинска.

"Не познавам майката, но искам да изкажа своята подкрепа и съпричастност!", споделя майка на дете, което е на възрастта на Христо.

"Днес най-хубавата новина в тази бързо създадена група е, че малкият Христо, нашият Еци, е доста по-добре. Майка му се е видяла с него, той е комуникативен и е карал майка си да му пее. Има Господ за нашите деца и въпреки ужаса, в който живеем, нека всички продължим да се молим за напълното възстановяване на Еци", написа потребителка на социалната мрежа малко след 14, 30 часа.

По-рано днес стана ясно, че малкият Христо е излязъл от комата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай