Фандъкова: Няма от кого да искаме информация за протестите

Фандъкова: Няма от кого да искаме информация за протестите  | StandartNews.com

София. Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че "протестите нямат организатори и няма как да изискваме от някого подобна информация за маршрута и графика на провеждането им". Тя говори пред журналисти по отношение на внесената от групата на БСП в Столичния общински съвет (СОС) декларация, с която съветниците я призовават да има график на провеждането на протести, за да не се нарушават правата на останалите граждани.

Фандъкова отбеляза, че Столична община и СДВР разполагат с информацията, която е публикувана и в социалните мрежи.

„Ежедневно сме в контакт с полицията, като дори тази сутрин разговарях с директора на СДВР - комисар Спиридонов и решихме тогава, когато става въпрос за малка група от хора, да не се допуска спиране на движението в рамките на работния ден, защото всички си даваме сметка, че градът трябва да работи и хората трябва да стигат безпрепятствено до работните си места", посочи столичният кмет. "Всички, срещу които протестират хората, не се движат в градския транспорт". добави тя.

Фандъкова определи декларацията на общинските съветници от БСП като необмислена мярка.

"Трябва да се води диалог с хората, а не да се опитваме да забраним протестите. Една забрана от страна на кмета на практика означава възможност и искане от страна на полицията да бъдат упражнени всички възможни средства, за да бъдат разпръснати хората и протестите", отбеляза Йорданка Фандъкова и посочи, че „никой не иска това в момента".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай