Фандъкова нареди проверки в "Метрополитен" и два общински пазара

Ще има одит и в районните администрации

Фандъкова нареди проверки в "Метрополитен" и два общински пазара | StandartNews.com

София. Започват проверки в "Метрополитен" ЕАД, "Пазари Север" ЕАД, "Пазари Възраждане" ЕАД, както и в две общински дирекции - "Приходи и администриране на местни данъци и такси" и "Инженерна инфраструктура". Те са наредени със заповед на столияният кмет Йорданка Фандъкова, съобщиха от Столична община (СО).

Проверките са част от годишния план за дейността на дирекцията "Вътрешен одит" за 2014 г., който е утвърден от кмета на СО. Общо 15 одита трябва да бъдат направени според годишния план. Ще има проверки и в седем дирекции на Столичната община, в три Диагностично-консултативни центрове /"ДКЦ-30 - София" ЕООД, "ДКЦ-12 София" ЕООД и "ДЦ-6 София" ЕООД/, както и в районни администрации и Специализирания общински приватизационен фонд.

Планът предвижда и одити в 13 районни администрации. Дейността по осъществяване на процедури по реда на Закона за обществени поръчки ще бъде проверена в районите "Овча купел", "Витоша" и "Искър". В "Панчарево", "Нови Искър" и "Кремиковци" ще има проверка на дейността по стопанисване, управление и контрол на земеделските земи от общинския поземлен фонд, на горите и земите от общинския горски фонд, както и по управление на повърхностните водни обекти през 2013 година.

В районните администрации в "Люлин", "Надежда", "Красна поляна" и "Искър" инспекторите ще проверяват дейността по отдаване под наем на нежилищни имоти - частна общинска собственост за изминалата година. Организирането на спортни прояви на територията на София през 2013 година ще бъде проверено в "Младост", "Люлин" и "Триадица".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай