Фактите за нашия свят, които ще ви изумят

Например в Кипър името на Дядо Коледа е Базил

Фактите за нашия свят, които ще ви изумят | StandartNews.com

Сигурно понякога си казвате, че толкова неща сте видели в този живот, че вече нищо не може да ви учуди. Приемаме предизвикателството и ще се опитаме да ви изненадаме с тези факти за света, които най-вероятно не знаете:

1. Сърцето на жената бие по-бързо от това на мъжа, но на мъжа е по-голямо.

2. Ако четете книга на слаба светлина или работите на тъмно на компютъра си, всъщност не вредите на зрението си.

4. В Кипър името на Дядо Коледа е Базил.

5. Никой никога не е успял да опитоми африкански слон.

6. След баня кожата на ръцете и на ходилата ни се набръчква и това нe е случайно, а всъщност играе много важна роля. Феноменът се дължи на факта, че тялото ни се сблъсква с повишено количество влажност и си дава сметка, че средата става хлъзгава. Затова кожата веднага започва да се видоизменя (и става по-грапава, образувайки тези гънки), за да ни помогне да се задържим по-лесно на гладка повърхност.

7. Вдлъбнатината между горната устна и носа се нарича „филтрум“. Той се формира около четвърти-пети месец от бременността по средата на периода, в който се формират горната челюст и носът. Тъй като тези процеси са отделни гънката („филтрумът“) един вид бележи границата между тях. Някои жени се подлагат на операция за скъсяване на „филтрума“, защото ги състарява.

8. В космоса има повече звезди, отколкото песъчинки по всички плажове на земята.

9. 2 ноември 2000 г. е последният път, в който всички хора са били заедно и едновременно на планетата. Оттогава поне един човек се намира на борда на Международната космическа станция.

10. Млякото на хипопотама е розово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай