Facebook премахна емотикона "чувствам се дебел"

Facebook премахна емотикона "чувствам се дебел" | StandartNews.com

Социалната мрежа Facebook е премахнала от менюто си емотикона "чувствам се дебел", който предизвика критики и протести, пише Washington Post.

"Съществуването на възможност да обновиш състоянието си на "чувствам се дебел" утвърждава негативна представа за тялото, особено за хора, които се борят с хранителни разстройства", обосновава се говорител на най-голямата социална мрежа.

"Отстраняваме "чувствам се дебел" от списъка с възможностите. Ще продължим да се вслушваме в отзивите на потребителите в стремежа си да им помогнем да изразят себе си".

Седмици наред активисти, свързани с организацията Endangered Bodies стартираха многобройни петиции в кампания, свързана със Седмицата, посветена на хранителните разстройства. Целта им беше да убедят Facebook да премахне състоянието "чувствам се дебел", визуализирано от усмихнат емотикон с пълни розови бузи. Дебел не е чувство, посочват активистите, и предлагането на такава възможност може да се превърне в проблем за хора, страдащи от хранителни разстройства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай