Езиковата в Сливен празнува първи кмет

Езиковата в Сливен празнува първи кмет | StandartNews.com

Първата ми основна задача ще бъде преглед на финансите на общината. И аз като кмет, и моите съграждани като данъкоплатци трябва да знаем какво е истинското състояние в общинската хазна. Това обяви в понеделник новият кмет на Сливен Стефан Радев. Изявлението му дойде по-малко от 15 часа след като стана ясно, че 43-годишният икономист печели изборите с повече от 3500 гласа разлика срещу досегашния градоначалник Кольо Милев.

От днес ще работя за всички мои съграждани, за всички сливналии, заяви Радев, като по този начин докосна най-тънката струна на всеки роден под Сините камъни. Литературно хората от Сливен се наричат сливенци. В града открай време обаче местните наричат себе си сливналии. Всъщност с Радев в общината за първи път влиза възпитаник на езикова гимназия "Захари Стоянов". Училището, което имаше евродепутат и депутати, излъчи и свой кмет.

"В подготвителен клас цяла година учихме в една стая, а над дъската стоеше надпис на английски, който в превод звучи така: "Това, което въобще си струва да го направиш, си струва да го направиш добре". Тези думи се превърнаха в мое символ верую, което се стремя да спазвам, заявява Радев. Завършил е икономика във Варна и счетоводство в София. Бил е мениджър на големи фирми, а до избирането си за кмет е частен одитор. Още в неделя вечерта той получи първите поздравления от свои съученици от езиковата гимназия. "Силно се надявам всички в общинския съвет да работят в името на нашия град", заяви новият градоначалник. Той обеща да запази традицията за редовни срещи с медиите и обяви, че управлението му ще бъде максимално прозрачно. Със сигурност е ясно едно - от идната седмица в сградата под часовника, както сливналии наричат кметството, ще има градоначалник, чийто компютър ще работи и който ще използва IPAD и смартфон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай