Европарламентът подхваша нашия бръмбаргейт

Европарламентът подхваша нашия бръмбаргейт | StandartNews.com

Стара Загора. "Не е важно кой е изнесъл СРС-та, кой поръчва подслушванията и защо, важното е, че в Европа се налага мнението за България като страна, в която не се спазват законите и се нарушават правата на гражданите."

Това заяви евродепутатът Антония Първанова в Стара Загора по повод българския бръмбаргейт. Тя припомни, че за 7 май е насрочено първото заседание на комисията по граждански права и вътрешен ред, на което евродепутатите щели да решат кога ще се занимаят по същество с незаконното използване на СРС-та у нас.

"Новата порция флашки, в която лъснаха премиерът Бойко Борисов, бившият земеделски министър Мирослав Найденови и градският прокурор на София Николай Кокинов, допълнително ще утежни ситуацията.", смята Първанова. Според нея не било изключено за дебатите по същество в комисията по граждански права и вътрешен ред да бъдел поканен и някои от замесените в скандала с подслушванията.

"Няма никакво съмнение, че скандалът ще повлияе на мониторинга на България по вътрешния ред и сигурността и ще отложи още във времето присъединяването на към Шенген, категорична бе Първанова.

Тя припомни, че някой страни-членки на ЕС вече говорели за ревизия на Лисабонския договор, който да предвижда освен замразяване на евврочленството и изваждане от Съюза. България според нея вече била сред страните, които са набрали много черни точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай