Ето пет лесни тренировки, докато сме на работа

Правилната стойка е най- важна

Ето пет лесни тренировки, докато сме на работа | StandartNews.com

В днешно време голям брой от сферите на дейност на нас са свързани с седяне в офис. По този начин ние не получаваме движение. Този тип живот ни довежда до болки в  шията, кръста и китките, като и претоварване на очите. Тези здравословни проблеми се получават дори и при младите.

Дългото седене в службата, както и семейният живот ни отдалечават от спорта поради липса на време.

В такъв случай защо да не опитаме да тренираме докато сме на работа? С тези 5 упражнения сме сигурни, че ще станете раздвижени и ще сте по-работоспособни:

1.Разгрявка – За целта накланяме главата си в две посоки и задържаме за по 10 секунди във всяка. Следват и кръгообразни движения още толкова пъти. За да можем да работим добре с клавишите на компютъра е нужно да изпъваме ръцете си с дланта надолу и с другата да ги притискаме в обратна посока, като задържаме. Не бива да изпитваме болка.

 

2.Хубавото нещо на тази част от тренировката е , че колегите не виждат нашите крака под бюрото и можем да го правим докато работим. За целта изправяме гърба си и стягаме корема. Изпъваме единият си крак напред хоризонтално и задържаме 10 секунди и бавно го свиваме до земята. Това упражнение се прави по 15 пъти с всеки крак.

3.Другото упражнение, което можем да изпълним е  като изпънем краката си напред, като ги скръстим един върху друг. Така седим, докато не усетим умора. Сменяме  и повтаряме упражнението.

4. Ако работим в голяма сграда можем вместо да пращаме имейли да ходим до колегите си . Това ни прави по-енергични и раздвижени.

5.Правилната поза също е много важна. Трябва да не се отпускаме през цялото време на стола с изнесен таз и извити рамене.

Благодарение на тези прости упражнения ще се почувствате по-добре докато сте на работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай