Ето кои кристали лекуват главоболие

Лечението с кристали оказва влияние на физическо, емоционално, ментално и духовно ниво

Ето кои кристали лекуват главоболие | StandartNews.com

Силата на камъните с кристална структура като лечебно средство е известна от векове. Те имат различни свойства и съдържат определени елементи, което се отразява и на тяхнато използване, пише Труд.

Лечението с кристали оказва влияние на физическо, емоционално, ментално и духовно ниво. Разбира се, те влияят положително, но това не означава, че трябва да пренебрегнете в случай на нужда необходимата медицинска помощ. Скъпоценните и полускъпоценните камъни могат да се използват като допълнително помощно средство, което в най-добрия случай ще помогне, а в най-лошия – ще се полюбувате на камъка или ще се разходите с прекрасно бижу.

Кристалите са популярно средство, използвано при наличие на главоболие. Добре е да знаете каква е неговата причина, защото бихте могли да се справите с нея конкретно и така да се отървете от следствието, тоест главоболието. Един от камъните, с които лесно може да се сдобиете и е с приемлива цена, е лазуритът. Смята се, че той помага при мигрена. Често при подобно неразположение камъкът се поставя между веждите, на мястото на т.нар. трето око. Ако главоболието ви е в резултат на стрес, може да разчитате на аметист, тюркоаз, иолит и  кехлибар. Други не толкова популярни кристали, които също помагат при главоболие са дюмортиерит, хердерит, стихтит и др. При необходимост обичайно камъкът се държи в ръка или се слага на място, където почувствате, че имате нужда. Може също да се носи в джоба или като бижу.

Влиянието на кристалите е многообразно. Те се обвързват с редица ползи и свойства, използват се в специални рецепти, свързват се с конкретна зодия. Все пак имайте предвид, че при сериозен проблем най-добре е да потърсите медицинска помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай