Неделя,

ЕС улеснява преноса на течности в ръчния багаж при пътуване

От: Failed to load user -
2613
ЕС улеснява преноса на течности в ръчния багаж при пътуване
A
A
A

София. Европейският съюз прави по-лесно пренасянето в ръчния багаж на течности, аерозоли и гелове, закупeни на различни етапи от пътуването (на територията на летище или на борда на самолет), съобщават от летище София.

Те ще могат да бъдат пренасяни съвсем просто като ръчен багаж, считано от 31.01.2014 г.

В случай на полет с прекачване е нужно обаче в момента на закупуване на стоката артикулът и касовата бележка да бъдат запечатани в специален плик с червен кант, който да не бъде разпечатван по време на полета.

При необходимост от допълнителна проверка служителите по сигурността на летищата могат да поискат отваряне на плика. В такъв случай трябва изрично да бъдат уведомени, че полетът е с прекачване.

След допълнителната проверка покупката и касовата бележка трябва да бъдат запечатани отново в нов плик според изискванията. Ако това не бъде спазено, покупката ще бъде иззета при следващата проверка за сигурност на летището, на което се извършва прекачване по пътя към крайната дестинация.

Нововъведената мярка не отменя съществуващите от 2006 г. изисквания за сигурност, прилагани на територията на европейските летища и касаещи преноса на течности, аерозоли и гелове в ръчен багаж.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички