Джон Лоутън и Графа на “Огненият Дунав”

Джон Лоутън и Графа на “Огненият Дунав” | StandartNews.com

Музика и шоу заливат фестивалния град, Кофе Бабоне разсмива народа

Музика, шоу, ритми и багри ще залеят Тутракан тази седмица. От утре там стартира четвъртото издание на фестивала "Огненият Дунав". Празникът ще се вихри по сцени, паркове и площади, разположени на територията на целия град. В нощта срещу неделя огнена феерия ще озари и небето над Дунава, за да ознаменува кулминацията на лятната забава.

Програмата започва с "Наздравица за Дунава", която трио "Сопрано" ще вдигне с жителите и гостите на Тутракан на 22 юли вечерта. Ансамбълът ще пее в амфитеатъра на Дунавския парк, веднага след тържественото откриване на феста, което е насрочено за 21 часа.

Пак в този час, на следващата вечер, на същата сцена пред публиката в Дунавския парк ще излязат танцови състави от Грузия и Колумбия. Тяхната фолклорна програма "Огнени песни и танци край Дунава" ще донесе в града на рибарите звука и ритъма на далечни земи, известни с бурните страсти на темпераментното си народно творчество. В микса от фолкзвуци ще се лее и българска музика, на фона на която ще танцува и местната формация "Дунавска младост".

В четвъртък шоуто ще се пренеса на Кейовата сцена в Дунавския парк. Там в 21 часа започва концертът "Звезден прах над Дунава", в който подгряващата част е поверена на детските състави от Общинския център за извънучилищни дейности. Гвоздеят на вечерта обаче ще бъде Графа, който ще изнесе концерт в Тутракан специално за празника.

После страстите ще прелеят в незабравими емоции, като за това ще се погрижат именити артисти. Вечерта на Кейовата сцена ще опънат жици музикантите от "Blood Sugar" и "Вход свободен". След тях на подиума ще излязат рокаджиите от Б.Т.Р. Програмата ще се води от актрисата Ернестина Шинова, а за смеха ще се грижи неповторимият шоумен Кофе Бабоне. След като групарите и ганаецът доведат публиката до екстаз, на сцената ще излезе Джон Лоутън, за да възпее с евъргрийните си неповторимите залези и изгреви на брега на Дунава.

Светлинно, огнено и лазерно шоу ще сложи край на празника "Огненият Дунав" тази година. Феерията от цветове, пламъци и звуци ще се обагри града, реката и хората, които обичат Тутракан и са част от неповторимия празник край брега на Дунава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай