Две над стогодишни монахини пребориха заразата

Две над стогодишни монахини, от манастира Вила Киепи в Парма, пребориха коронавируса

Две над стогодишни монахини пребориха заразата | StandartNews.com

Две над стогодишни монахини, от манастира Вила Киепи в Парма, пребориха коронавируса, пише в. "Кориере дела сера".

Те са над сто години, но победиха коронавируса. 102-годишната Бруна Бегати спечели битката срещу Ковид-19. А сестра й Еуриче Антики, която е на 106 години и е преборила испанския грип, даже не се е заразила и успява да преодолее сериозната епидемия невредима, въпреки че в религиозната институция имало огнище на коронавируса и някои монахини починали.

Сестра Бруна Бегати била в много тежко състояние,но тя успява да се пребори. За сестра Еуриче Антики, която е в рискова група, изданието подчертава, че тя дори е "надхитрила" коронавируса, като изобщо не го е хванала, въпреки заразата около нея.

„За съжаление, няколко сестри тук във Вила Киепи починаха. Но сестра Еуриче, въпреки своите 106 години, е все още тук с нас: жива, упорита и мила. Сестра Бруна се разболя, но успя да се излекува. И двете са две много силни жени“, разказва сестра Албертина Гонкалвс, която също живее в манастира Вила Киепи.

И двете монахини са преживели на младини испанския грип. А сестра Еуриче е известна в историята на Италия с това, че успяла да спаси цивилни от нацистка екзекуция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай