Дрифт отключил конфликта в "Орландовци"

Дрифт отключил конфликта в "Орландовци" | StandartNews.com

Дрифт между тунинговани второразредни бегачки са в основата на конфликта в "Орландовци", разкриха пред "Стандарт" участници в баталните сцени. В парка на квартала се били събрали традиционно младежи със спортни автомобили втора ръка. Меджу тях имало, както българи, така и цигани.

"Изобщо не се скарахме на етническа основа. Проблемът дойде след като една от колите започна да върти гуми и вдигна страшен прахоляк до пейката, където стояха повечето хора", разказа пред "Стандарт" ромът Златко, който е пряк участник в инцидента. Същото призна и братът на един от пострадалите младежи. "Бяхме в парка, когато дойде едно БМВ и започна да върти гуми. Пуснаха силно и музика, която не ни харесваше. Започнаха да ни обиждат", обясни той. Малко по-късно дошли младежи от съседния квартал "Надежда". Те се спречкали с ромите, които също извикали подкрепление дошло с тояги и винкели.

Човек от съседните къщи подал сигнал на 112. Дошла полиция. Извикана е и линейка. След първия сбълсък, който изобщо не е етнически в "Пирогов" били приети общо 7 човека и от двата етноса. Полицаите пък задържали веднага двама от най-активните участници в сбиването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай