Домусчиев откри църква в Дойренци

Домусчиев откри  църква в Дойренци  | StandartNews.com

Председателят на най-голямата работодателска организация КРИБ Кирил Домусчиев откри реновираната църква в ловешкото село Дойренци. Стотици гости от областта, сред които и владиката на Ловеч Гавраил, пристигнаха за церемонията в храма "Св. Димитър". Църквата е построена преди 106 години. В нея години наред е служил пра-прадядото на Кирил Домусчиев - поп Петър Драганов, който е бил първият свещеник в църковната обител.

Дядото на шефа на КРИБ - Кирил, на когото е кръстен, е отдал 45 години от живота си в служба на местната църква. Той е бил човекът, при когото Домусчиев е израснал до шестгодишната си възраст, съобщи БЛИЦ. Местните хора припомниха, че фамилията на председателя на най-голямата работодателска организация е от Дойренци.

Кирил Домусчиев и брат му Георги са хората, които са осигурили средствата за реставрацията на храма, която продължи около 3 години. Храмът е възстановен във вида си отпреди 106 лета.

Църквата в Дойренци е втората, която Домусчиев открива тази година. Първата е във врачанското село Лик, откъдето е родът на майка му. Светата обител там е уникална каменна църква. В нея има икони, които са с изключителна стойност, казват експерти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай