Дънов ли е в третото пророчество на Фатима?

Три български следи в предсказанията на Богородица пред трите португалски деца

Дънов ли е в третото пророчество на Фатима? | StandartNews.com
  • 105 години от най-голямото чудо на света
  • Три български следи в предсказанията на Богородица пред трите португалски деца

 

105 години ни делят от едно от най-големите чудеса в света, при което Божията майка се явява на три овчарски деца, а предсказанията, които прави пред тях и то днес остават загадки на планетата, който всеки тълкува по различен начин.  

Фатима е малък град в централна Португалия, в който векове наред е било забравено от бога място, където местните се препитавали с отглеждането на овце. До 13 май 1917 г., когато трима братовчеди - Лусия, Хасинта и Франциско Марто задъхано се прибират вкъщи, за да разкажат на родителите изумителната история как са видели самата Божия майка Дева Мария. описана от тях като "дама, облечена в бяло, по-блестяща от слънцето".

Нещо повече -

Лучия видяла сияйната Богородица

разговаря е с нея. Хасинта потвърждава, че е чул разговор.

По думите на малкото момиче, Божията майка  помолила децата на се върнат на същото място на 13-то число от следващия месец като обещала тогава да им открие коя е. Същото така им казала, че ще се явява всеки месец до 13 октомври 1917 г.

Слухът събира до 70 000 поклонници в местността след следващите 6 месеца, но единственото, което виждат е светещ облак над дърветата. Богородица се явява и разговаря само с трите деца.

На 13 август им изрича предсказания, станали известни като трите пророчествата от Фатима. А на 13 октомври огромното множество вижда как зад завесата на дъжда слънцето греело отначало със странно светлина, а след това започнало да се върти като фойерверк около оста си и да пръска искри във всички цветове на дъгата. След небесното шоу Богородица обявила на трите деца, че се явява за последен път.  

Две от тях - Франциско и Хасинта, умират малко след виденията, както им е било предсказано. Смъртта им била придружена с тайнствено сияние.

Лусия прекарва живота си като монахиня. Две от тайните тя е разкрила през 1941г. по молба на португалски епископ. Но когато той я помолил  да издаде и третото пророчество, тя отвърнала, че "не е убедена, че Господ й позволява да я разкрие". Той все пак успял да я убеди, но тя го запечатала в плик и го помолила да не се отваря до 1960 година, когато "ще се разбере по-ясно".

Вместо да се разкрие съдържанието му на сакралната дата обаче светът е шокиран от неземно шоу на Фреди Меркюри. А завесата около последната тайна се повдига едва четири десетилетия по-късно от Папа Йоан Павел II - през 2000 г. Въпреки че Ватикана отрича, мнозина очевидци твърдят, че той не е казал цялата истина.

Първата тайна: видение за Ада

Първата тайна е била за ада. Лусия пише, че Богородица показала на децата какъв е адът, пълен със страданията, преживявани от душите, които са там. Видението продължило само секунда, но децата казват, че преживяването е било почти непоносимо.

"Дева Мария ни показва огромно море от огън, което изглежда, че е под Земята. В този огън са потопени (гмурнати) демони и духове в човешка форма, като прозрачни горящи въглени, целите почернели или блестящи като бронз, плуващи в пожара, които се издигат във въздуха чрез пламъци, излизащи от тях, огромни облаци от пушек и после се спускат като искри в огромен пламък, без никаква тежест или баланс. Те издават жестоки крясъци и стонове на болка и безнадеждност, които ни ужасяват и плашат и ни карат да треперим от страх. Демоните могат да се опишат с ужасяващо и отблъсващо сходство на страшни непознати животни, целите в черно и прозиращи. Това видение траеше за кратко. Как можем да се отблагодарим на нашата мила Божествена Майка, която вече ни подготви и обеща с първото си появяване, че ще ни заведе в рая. Иначе, мисля, че щяхме да умрем от страх и ужас."

Втората тайна: Идва нова война

Втората тайна била предсказание, че Първата световна война скоро ще свърши, но и че друга война ще започне по времето на Папа Пий XI, ако хората продължават да не зачитат Бог и ако Русия не бъде посветена на Непорочното сърце на Дева Мария:

"Адът е там, където отиват душите на грешниците. За да ги спаси, Господ иска да от света да се отдаде на моето неопетнено (милосърдно) сърце. Ако това, което ти казвам се направи, много души ще бъдат спасени и ще има мир. Войната ще свърши: но ако хората не престанат да не зачитат Бог, нова по-лоша война ще се случи по време на Папа Пий XI. Когато видиш нощта осветена от невиждана светлина, знай, че това е върховният знак, който ти дава Господ, че ще накаже света за неговите престъпления, в лицето на войните, гладът, и преследването на църквата и на Господ. За да предотвратиш това, трябва да дойда и да поискам посвещаването на Русия на моето неопетнено (милосърдно) сърце и вземането на причастие като компенсация Първите Съботи. Ако моето искане бъде взето под внимание и се изпълни, Русия ще бъде преустроена (обърната в друга вяра) и ще има мир. Ако ли не - Русия ще разпространи грешките си по света, причинявайки войни и преследвания на църквата. Доброто ще бъде мъченик, Бог много ще страда; различни нации ще бъдат унищожени (изтребени). Накрая, моето Непорочно Сърце ще триумфира. Бог ще посвети Русия на мен и тя ще трябва да бъде преустроена (обърната в друга вяра) и ще бъде дадено време на мир на света."

Трето пророчество: покушение срещу папата?

Твърди се, че това предсказание е известно  само на трима души. Починалият папа Йоан-Павел II, кардинал Ратцингер - папа Бенедикт XV и сестра Лусия душ Сантуш. Тъй като сестра Лусия умира през февруари 2005 година, единствено папа Бенедикт ХV е жив носител на знанието за третото пророчество. Той се оттегли от светия престол заради напреднала възраст на 28 февруари 2013 година.

Едно съвпадение на дати остави впечатлението, че поръката се отнася за покушение върху папата. На 13 май 1981 година бе извършен атентатът от Али Агджа. Агджа твърдеше, че е стрелял срещу Светия отец, за да се изпълни третото предсказание. Папата, обаче, в този момент се навежда да целуне момиченце с медальон, изобразяващ Света Богородица от Фатима и това спасява живота му. По-късно той подари куршума от покушението на параклиса, изграден на мястото, където Дева Мария се явила на трите овчарчета.

Спекулациите за пророчеството са десетки. Популярният вестник "Билд" писа, че Девата от Фатима предрекла атентатите в Ню Йорк и Вашингтон в третата поръка. Луис Емерих пък отпечатал през 1963 г. в "Нова Европа" текст за бъдещето на католическата църква и сатанинския пробив в най-висшите й етажи.

В книгата си "Истината за тайната на Фатима" Хелмут Хофман твърди, че с нея са запознати дипломати от Вашингтон, Москва и Лондон.

Три български следи в третото пророчество

Първата е свързана с покушението над Йоан-Павел II и връзката на ДС с терористите от Сивите вълци. Втората следа е позитивна. Според някои наши изследователи и запалени езотерици тя е свързана с притежаването на най-древното познание за света. Според пророчеството то се намирало по нашите земи. И в него се казвало, че един малък славянски народ ще го предаде на своя по-голям братски славянски народ и това ще промени света.

Третата е най-любопитната. Представена бе точно 100 години след първото яваване на Богородица пред децата от известния физик и изследовател проф. Живко Желев по време на  лекция на тема "Българите 100 години след пророчеството от Фатима", организирана от Портал 12.

Според него "в пророчеството се говори за пророкът в Бяло, който води учениците си в Планината" Той прави връзка между тайната от Фатима и учителя Петър Дънов като се позовава на конкретни негови окултни лекции, които е държал на датата 13-и Юли 1917.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай