Десетки села в Смолян останаха без ток

Десетки села в Смолян останаха без ток | StandartNews.com

Десетки села в община Смолян са без ток заради наводнени трафопостове, това съобщи кметът на общината Николай Мелемов, предаде Дарик.

"Населените места от Арденското корито са без ток. В Смолян имаше няколко критични точки, но положението на този етап е овладяно. На този етап има една наводнена улица в Северна промишлена зона, която затруднява достъпа до няколко предприятия. Няма опасност за хората", обобщи обстановката в региона Мелемов.

Той заяви още, че са мобилизирани всички възможни фирми и тяхната техника, с помощта на които се разчистват пътища. "В момента се разчиства пътя Смолян - Мугилица, има пропадане на пътната настилка към с. Горна Арда", добави кметът.

Мелемов бе категоричен, че положението е овладяно и призово за спокойствие. "Сега имаме притеснения относно падането на температурите и евентуалното поледяване на пътните настилки, взимаме мерки в това отношение", посочи той.

"В момента вали сняг, като е мобилизирана цялата налична техника на фирмите, които се грижат за снегопочистването, надяваме се да обработим пътните настилки своевременно. Въведено е ограничение за товарни автомобили на територията на цялата област - до 12 тона", съобщи зам. областният управител Адриян Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай