Депресиите на Александра започнали след раждането

Депресиите на Александра започнали след раждането | StandartNews.com

С Василий мислели за развод, той искал да вземе Алиса в Москва

Хвърлила се е сама, а детето е скочило след нея, смятат близките й

33-годишната Александра, която скочи с детето си от 5-ия етаж, е страдала от тежка следродилна депресия. Това разкриха нейни роднини и приятели. Дълго време рускинята се е лекувала с помощта на психолози и психиатри. Сеансите обаче не успели да я извадят от душевната криза. Информация за психичните проблеми на младата жена разпространиха и руски медии, които цитираха нейния свекър Андрей Дикарев.

"Александра не беше добре психически. Тя имаше заболяване на нервната система, може би на психиката. Знам, че общуваше с психолози в Москва. И след като отиде в България, тя продължи да контактува с тях по скайп", разкрива в интервю пред руския телеканал LifeNews Андрей Дикарев. Според него проблемите на снаха му започнали веднага след раждането на малката Алиса. Майката

имала много тежка бременност

и родила изключително трудно. Имало риск за живота и на двете. Бебето било в критично състояние дълго време след раждането, накрая лекарите успели да го стабилизират и то се развивало абсолютно нормално. Стресът, който преживяла обаче, и притесненията около здравословното състояние на пеленачето отключили тежка следродилна депресия, от която тя така и не се съвзела, твърдят роднините й. Тя изпадала в неадекватни състояния, изпитвала различни притеснения. Тревожела се, че не е достатъчно добра майка и че не може да си намери постоянна работа.

Близките на Александра обаче не вярват, че тя се е опитала да убие детето си. Те твърдят, че Александра е имала силно развит майчински инстинкт, била отговорна и много привързана към дъщеря си. Отношенията със съпруга й били обтегнати и напоследък двамата заговорили за развод. Срещите им били предимно по скайп и нерядко протичали бурно. Нейна приятелка пък твърди пред "Флагман", че Александра

страдала, защото мъжът й си имал любовница

в Русия. Бащата Василий предложил да вземе Алиса в Москва при себе си, но съпругата му категорично отказвала.

Според роднините младата жена е скочила с намерение да се самоубие, а детето я е последвало само. Разследващите също допускат подобна хипотеза, но нямат никакви доказателства. "Никой не може да каже как и какво точно се е случило. Има три вероятности. Първата е жената да е скочила заедно с детето си. Но не е изключено майката да е скочила сама, а детето да е тръгнало след нея, без да съзнава какво прави. Има и трета версия - детето да е паднало от терасата, а майката в паниката и отчаянието си да е скочила след него", коментираха разследващи.

Момиченцето ще се лекува в Бургас

Бащата на Алиса Василий Дикраев пристигна в Бургас още в сряда. Той е неотлъчно до леглото на дъщеря си. Лекарите смятат, че състоянието на 3-годишното момиченце се подобрява и шансовете й за живот се увеличават. Бащата е решил да не мести Алиса в московска болница и да се довери на бургаските лекари. В морския град пристигна и майката на самоубилата се Александра, която урежда документите, за да може да я погребе в родината. Новият генерален консул на Русия Сергей Николаевич Лукянчук също пристигна вчера в Бургас, за да окаже подкрепа на близките на малката Алиса.
Пълномощният представител на президента на Руската федерация по правата на детето Павел Астахов още преди ден е обещал помощ на почернените близки. "Търсим роднините на детето и ще окажем пълна помощ в преместването му в Москва", написа Астахов на страницата си в Туитър, съобщава Lifenews.ru.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай