Денди: Повечето от служебния кабинет са децентно облечени

Денди: Повечето от служебния кабинет са децентно облечени | StandartNews.com

Класическите цветове бяло и черно избраха повечето от служебните министри за първото си публично представяне на 5 август. "Със свеж оранжев тоалет се отличаваше единствено вицепремиерът по икономическата политика Екатерина Захариева. Президентът Росен Плевнелиев и служебният премиер Георги Близнашки пък бяха заложили на вратовръзки в червената гама". Така репортери на в-к "Стандарт" видяха цялостната визията на кабинета "Близнашки" вчера. Подобно бе и виждането на Любомир Милчев-Денди, който днес коментира облеклото на служебните министри в студиото на "Здравей, България" по Нова тв.

"Ние виждаме, че повечето са изключително децентно облечени с изключение на това оранжево слънчице - Екатерина Захариева, която иначе е много симпатична. Тази пола наистина ми идва малко в повече, че кройката е малко на руски", констатира арбитър елеганциарум (arbiter elegantiarum) в политиката и уточни, че служебният кабинет е преходен, а преходността означава една дискретност.

"Прави впечатление, че има много млади хора, всичките родени 76-77 година. И ако в предишните издания ние говорехме за "новел фешанабл" ние говорехме за евроскептичната ориентация на българската мода, сега ще говорим за евроеуфоричната ориентация, надпартийната ориентация при демонтажа на задкулисието. Това означава, че вече се забраняват всякакви червени, сини и зелени подплати. Всичко трябва да бъде прозрачно и открито и Може би се насърчават само такива на еврозвездички или принтове с одата на радостта", каза още експертът за облеклото на служебните министри.

Критика от Денди отнесе президентът Росен Плевнелиев: "Негово величество президентът, който по принцип доминираше с лилава вратовръзка - лилаво с повече нюанс към цикламата. Неговите декоратори не може ли да му направят вратовръзката в унисон с цветовете на герба?".

Визията на служебния вицепремиер по управление на средствата от ЕС не се понрави на модния експерт. "Илияна Цанова не е много уместно да се появи с такова късо ръкавче", каза той и продължи коментара си с Румяна Коларова. " Един триумф на шанжинирания жакет и цялата сдържаност", каза той за тоалета й.

Денди не подмина и представителите на мъжкия пол в служебния кабинет. "При мъжете видяхме много строги очила - глазанти. Има само един господин (Христо Иванов), на който възела на вратовръзката му пътува към пъпа. Този възел ме води към шок на нервите. Той се явява с морген джакет, който върви с един сив панталон на бели райета, който в случая клони към бозаво, но да не придиряме чак толкова", коментира той.

"Забравихме вицепрезидентът, която беше с фрапантна синя рокля на огромни бели капки с големината на ледените късове от градушката над София. Нелепо е рокля без ръкав на такава церемония, препоръчителен е някакъв жакет", каза още "модната полиция" на сутрешния блок на Нова.

"Премиерът Близнашки - много добре. Той беше облечен в бизнес костюм, който в българския си вариант представлява един бизнес калъф. Външният министър е много изискан, екстериорното задължава", заключи Денди за визията на служебния ни премиер Георги Близнашки.

И като стилистика този кабинет носи едно облекчение, една свобода. Добра визия и коафюрите са добри, заключи Денди за стила на служебния кабинет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай