Дават пенсиите с добавки за Великден от 4 април

Дават пенсиите с добавки за Великден от 4 април | StandartNews.com

Хасково. От 4 април ще започне раздаването на пенсиите и добавката към тях предвид предстоящия Великден, обяви в Хасково министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. "Идеята е хората от тази уязвима социална група да получат парите си преди 19 април, за да се подготвят за празника", обясни Адемов, цитиран от Дарик радио.

"В понеделник НОИ ще обяви, че започва изплащането на пенсии от 4 април, вместо от седми, за да може преди Великден българските пенсионери да получат тази диференцирана еднократна подкрепа", каза министър Адемов.

По думите му мерките за еднократната финансова подкрепа са ориентирани към българските граждани, които са с най-нисък размер на получаваните пенсии. "В условията на криза подпомагането на тази група български граждани е изключително важно", подчерта Хасан Адемов.

57 700 000 лв. ще бъдат разпределени на близо 2 200 000 пенсионери. Тези с пенсии до 150 лв. ще получат по 40 лв., за хората, получаващи между 150 и 251 лв. ще има по 30 лв. а всички с пенсии над 250 лв. ще получат по 20 лв. великденска добавка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай