Дарин се бие, пее и танцува

Веднъж се гръмнал в слепоочието с реквизита

Дарин се бие, пее и танцува | StandartNews.com

София. Когато разказва каквото и да било, Дарин Ангелов често го прави в множествено число. Не защото се има за кралска особа, а защото всичко, което прави, винаги е в комбина с близнака му Деян. Двамата актьори обират овации в Младежкия театър, преди години се занимаваха и със строителен бизнес, а тези дни Дарин стана първи във временното класиране в "Денсинг старс".

 

1. Отпечатал си знака на мерцедес върху бузата


Като повечето хлапета бях много щур, съвсем нормално е. Имах си прекрасна половинка, с която да върша всички бели и така дните ни бяха много щастливи. Постоянно се прибирахме с ожулени колене и лакти, разцепена буза или уста. Едно време в училище чиновете имаха опасни ръбове - с лайсни, които ние късахме и се биехме с тях като с шпаги. В една от битките със съучениците си ударих лицето в тези ръбове и се получи "емблемка" върху бузата ми - като на мерцедес. Остана белег, но вече не се вижда много. Били сме II-III клас. С брат ми не сме били от отличниците, водехме се в златната среда. Една от учителките ни казваше: "Единият брат е нагъл, а другият чаровен. Те ще оцелеят". С братленцето така се допълваме, че никой не можеше да каже кой кой е, но тогава тя визираше мен като чаровния. Не че се усмихвам повече, просто усмивката ми е по-широка.

 

По едно време имахме много ниски оценки по руски. Майка и татко се ядосаха и ни наказаха да зубрим цяла нощ. Ние го приехме буквално. Взехме учебниците и легнахме. Единият четеше, а другият спеше. Който мине урока, буди спящия и той става да кълве. Така цяла нощ като на караул се сменяхме от страх нашите да не ни подслушват и да разберат, че не четем. В крайна сметка нищо не научихме.

 

2. На 7 заместил актьор в "Патиланско царство"


С брат му пеели в хора на "Веселите близнаци". Те репетирали в зала "Христо Ботев" в кино "Възраждане", сега "Син Сити". Изнасяли концерти в читалища, участвали в тв предавания, били голяма атракция. В хора били от първи клас.

 

"Една Коледа пяхме в читалище "Славянска беседа". Имаше актьори от Младежкия театър, играеха "Патиланско царство". Няколко дни изнасяхме въпросния спектакъл с песни и танци. И на третия един от актьорите са разболя и не успя да дойде. Но аз вече знаех наизуст всичко, без да искам го бях запомнил. Представлението започваше с игра с децата от публиката. Явор Спасов задаваше въпроси и видя, че знам всичко и реши да импровизира, като ме пусна да заместя актьора. И изиграхме цялото представление. Това ми беше първата неосъзната проява. Бях седемгодишен", спомня си Дарин.

 

3. Първата му любов била в детската градина


Верчето била в същата група. Тогава му се струвало, че най-романтичното, което може да направи за любимата, е да й носи чантата. "Не съм й рисувал нищо. Не мога. Човечетата ги правя кръгче за глава, тук-там чертички. Иначе откакто съм се родил, съм влюбен", признава той.

 

4. Записват "Секс бомб" с Мастера


Дарин дал идеята да кандидатстват в НАТФИЗ, защото трябвало все някъде да се запишат. "Никога не ни е било цел да ставаме актьори. Решихме, че така или иначе изкуството ни тече във вените и можем поне да се пробваме. Аз се готвех сериозно, брат ми не чак толкова. Той искаше да влиза в НСА, специалност "Автомобилизъм". После му хрумна и той да пробва в театралната академия и 15 дни преди изпитите започна да си учи материалите. Кандидатствахме пантомима, понеже не обичахме много да учим наизуст. А цял живот сме спортували и имаме двигателна култура. Приеха ни, но осъзнахме, че колкото и да е велико това изкуство, в България няма кой знае какво развитие. Тогава клас взимаше Стефан Данаилов и ние се прехвърлихме. Един от големите подвизи извършихме за завършването на класа. Решихме да подарим нещо специално на колегите. На поклоните на всички изпити Мастера ни пускаше винаги "Секс бомб" на Том Джоунс, за да има настроение, да сме усмихнати, всичко да е енергично. И някак си тази песен се превърна в наша. С брат ми помолихме Сияна Търколева, учителката ни по музика, да ни разреши авторски текст - разказ за историята на класа ни. Тогава извикахме и Мастера, защото имаше детайли, където да се включи той с авторитетния си глас. Дани Милев записа песента в студиото си и на последното ни представление я пуснахме. Стана потоп на сцената от сълзи и емоции.

 

5. Има черен колан


Спортът е неизменна част от нашия живот. Не помня година, в която да не сме спортували. Започнахме с плуване. Ходихме на футбол, баскетбол. Брат ми даже участваше в уличните състезания под коша, имаше и победи. След това се записахме на карате, шотокан. Това е спортът, който най-дълго сме практикували - 10 години. Имаме черни колани, трети дан. Печелили сме републикански титли, балкански. Брат ми три години се занимаваше с бокс, но професионално не се качи на ринга. Сега се поддържам с фитнес, макар че искам да се върна поне за два-три дни седмично в каратето. Имам трима бащи -Ангел Ангелов, Стефан Данаилов и сенсей Спас Спасов. Усещам ги като родители, защото съм израснал в техните ръце. 10 години при Спасов, а после по крилете на Мастера.

 

6. Изтрещява с пистолет от "12-а нощ"


Нямам ритуали, преди да изляза на сцената. Обръщам се към Бог: "Бъди с мен и тази вечер" и се качвам. Веднъж се прострелях в главата по време на репетиция на "12-а нощ". Имаше реквизитен пистолет, аз не знаех, че е зареден и щракнах един-два пъти. Нищо. И си казах: "Какво трябва да те докара до ей-това състояние", опрях дулото в слепоочието и натиснах спусъка. Като изтрещя! А Малин Кръстев се смееше: "Тоя, лудият се застреля! Ела да те видя, бе, душицо!".

 

Бях като дартс мишенка в слепоочието, не чувах с дясното ухо, но се възстанових. Куршумът беше халосен, хвърля огън и барут, обичайно използващите се в театъра. Георги Кадурин се обади на сестра си Мира - известната дерматоложка професор Кадурина - и отидох при нея. Тя каза: "Дари, няма да те лекуваме с лазери, защото, ако има изгорял барут в слепоочието, ще ти запаля главата". И с едни специални кремчета ме оправи, сега имам само малка точица.

 

Друг път, на представление пак на "12-а нощ", в момент, в който се говори за времето, часовете, Малин излезе с един часовник от гара - огромен. Щяхме да умрем от смях. В такива ситуации се обръщаш с гръб към публиката и направо няма продължаване!

 

7. Цар е на хореографията


Дарин се занимава с танци основно по дискотеките - за да впечатлява мацките. В НАТФИЗ пък учели класически балет, хора и ръченици, всякакви техники. "Бяхме стройни момчета и Зорница Петрова от балет "Дива" ни ползваше понякога за участия. Сега двигателната култура, която имам от каратето, дава своите плодове. Това ми помага в "Денсинг старс". Във всеки участник откривам конкурент. Кефя се на Милко, защото въпреки, че е по-възрастен, се е хванал с такова предизвикателство. Ути има такова живо лице и прави шоу".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай