"Да запазим Корал" сезират Цацаров за бетона

"Да запазим Корал" сезират Цацаров за бетона | StandartNews.com

Сдружение "Да запазим Корал" днес ще подадат сигнали до министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, до ДНСК и до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка със започналото строителство върху дюните.

„Дойдохме на Корал за 4 дена, обаче се оказа, че преди великденските празници тези две плочи са се появили тук. Значи това са дюни, поне видимо са дюни, на първа линия, което законово би трябвало да е забранено, тъй като това е изключителна държавна собственост", заяви пред бТВ Кирил Иванов от Сдружение „Да запазим Корал".

„Това е част от плажна ивица, дюни, било е защитена зона, извадено е в някакъв момент поради различни частни интереси", допълни и Цветомира Данова от сдружението и допълни: „Само миналата година са спрени около 35 разрешителни, за които е установено, че са с проблеми, незаконни, очевидно тези неща продължават да се случват и сега точно преди празниците тези две бетонни плочи са излети".

„Частни интереси, които явно са свързани с постове в държавата и всичко за пред хората, както се казва всяко чудо за три дни, нещата си продължават, строи се", каза още Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай