Читалище отбелязва Нощта на музеите

Читалище отбелязва Нощта на музеите | StandartNews.com

С „Нощ в библиотеката" тази вечер за първи път читалище „Никола Вапцаров" отбелязва в аванс инициативата „Нощта на музеите". „Целта е с необичайното работно време да предизвикаме интерес и в хората, които не са сред редовните ни посетители. Искаме да покажем библиотеката и като източник на информация и знания, и като хранилище на духовни ценности, създавани в годините, и като място за приятни занимания в свободното време", казаха от културната институция.


Ще бъде представена експозиция „Печатни издания 1890-2016г." Само тази нощ гости ще могат да разлистят списания като „Денница" от 1890 г. с редактор Иван Вазов, „Наука. Периодическо списание на научно книжовното дружество в Пловдив" от 1882 г., „Цирков глас" от 1933 г. с редактор Лазар Добрич и още много други вестници и списания. Тъй като тази година е юбилейна за Народно читалище „Никола Вапцаров-1866", което чества 150 години, друг акцент ще бъде презентация на история на читалищната библиотека в Благоевград. Ще има и още едно предизвикателство към посетителите.

„Ще им предложим заедно да създадем едно ново периодично издание - „Нощен вестник". Всеки, който влезе в библиотеката, ще може да напише своята новина, коментар, пожелание. Предвидили сме и време за четене. А за държим ума и духа будни, ще предложим на гостите си по чаша кафе и чай", разкриха читалищните служители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай