Четиризнаците бяха изписани от болницата в Русе

Двамата родители чакат такъв щастлив момент 7 години

Четиризнаците бяха изписани от болницата в Русе | StandartNews.com

Русе. Днес в АГ отделението на русенската болница изписаха тържествено четиризнаците, които се появиха на бял свят на 9 септември. Родителите Севдие и Ерхан Ахмедови взеха на ръце своите деца за първи път.

Двете момичета и двете момчета с имената Енес, Ранес, Бенет и Севи бяха под наблюдение в болницата 42 дни. Тяхното изписване се превърна в своеобразен празник за родителите им и медиците от лечебното заведение. Родителите получиха много поздравления и цветя от лекари и близки.

И четирите бебета вече тежат над 2 кг. Те са наддали нормално за повече от месец. Това обясни началникът на АГ-комплекса д-р Георги Хубчев за БГНЕС. Д-р Нина Радкова, началник на неонатолозията пък съобщи, че в болницата са постъпили множество подаръци за многодетното семейство. До шест мсеца бебетата ще се хранят с безплатно адаптирано мляко благодарение на фирма от града.

Седем години семейство Ахмедови правили опити да се сдобият с рожба. Кметът на Русе Пламен Стоилов им обеща общинско жилище, в което да живеят с четирите деца. В момента то се ремонтира и в най-скоро време семейството ще се настани там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай