Части на столичния квартал "Слатина" без вода днес

Части на столичния квартал "Слатина" без вода днес | StandartNews.com

София. Части на квартал "Слатина" ще останат без вода от 10 до 22 часа днес. Това съобщиха от пресцентъра на „Софийска вода” и уточниха, че временно ще прекъсне водоснабдяването и в други части на столицата.

 

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение, монтаж на водомерни възли и спирателни кранове и пресвързване на ниска и висока зона до бл. 61, бл. 62, бл. 63 жк. „Слатина” , се налага спиране на водоподаването. Прекъсването важи за бл. 62, бл. 63, бл. 57, бл. 58, бл. 53, бл. 54, както и ул. „Гео Милев” № 60. От "Софийска вода" ще осигурят водоноски на паркинга пред бл. 62, ако строително-ремонтните дейности в района продължат над 12 часа. От пресцентъра предупредиха, че след това гражданите ще имат увеличена мътност на водата.

 

Във връзка с монтаж на спирателни кранове и пресвързване на уличен водопровод на ул. „Лазар Михайлов” кв. „Бенковски” , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Лазар Михайлов”, ул. „Родна песен”, ул. „Горна махала”, ул. „Яшарица”, ул. „Родолюбие”. Ще има алтернативно водоснабдяване с водоноски, разположени на ул. „Лазар Михайлов” ъгъла с ул. „Ново село”, ако дейностите се проточат.

 

Във връзка с демонтаж на спирателен кран на ул. „Десислава” в кв. „Бояна” , се налага спиране на водоподаването от 11:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района : по ул. „Герганица” от ул. „Орешарска” до ул. „Байкал”, ул. „Орешарска”, ул. „Десислава”, ул. „Скакавица". При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, разположена на адрес: ул. „Десислава” и ул. „Църковна”, посочват още от "Софийска вода".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай