Обрат! Чарлз с неочакван ход, какъв е рискът

Този уикенд кралят ще участва в парада „Trooping the Colour“

Обрат! Чарлз с неочакван ход, какъв е рискът | StandartNews.com

Този уикенд крал Чарлз ще участва в парада „Trooping the Colour“ и ще направи нещата по малко по-различен начин от майка си, кралица Елизабет II.

По време на парада, който ще отбележи 75-ия рожден ден на крал Чарлз, кралят ще се качи на кон, като за първи път от над 30 години насам монарх ще участва в „Trooping the Colour“ - и това може би не е най-мъдрото му решение.

Кралица Елизабет II престана да язди кон по време на парада през 1986 г., когато беше на 60 години - с 15 години по-млада от сина си сега.

Покойната кралица реши от 1986 г. нататък да бъде водена в карета по време на парада, въпреки че се смяташе, че е яздила коне до осемдесетте си години.

Решението на крал Чарлз да участва в парада на кон е потенциално рисковано, тъй като макар кралят да е опитен ездач, температурите ще се повишат до около 26 градуса по Целзий, а язденето на кон е натоварващо занимание.

Миналият уикенд няколко войници припаднаха от жегата по време на репетицията за парада.

Церемонията включваше стотици коне и войници, които изпълняваха сложни маневри на бойното поле под звуците на военна музика на 28-градусово слънце, а тежките им униформи накараха много от участниците да припаднат.

След събитието принц Уилям се включи в Twitter, за да сподели възхищението си от участниците, като написа: "Голямо благодаря на всеки войник, който участва в репетицията за парада тази сутрин в жегата. Трудни условия, но всички вие свършихте наистина добра работа. Благодаря ви. W."

Не само горещината може да бъде причина за безпокойство за крал Чарлз. Макар че той и семейството му са известни като уверени ездачи, монархът има проблеми с гръба, който язденето на кон може да изостри.

Според принц Хари, който пише за състоянието на баща си в мемоарната си книга „Spare“, крал Чарлз е наранил гърба си, докато е играл поло, и изпитва "постоянни болки".

Експерти твърдят, че конната езда може да предизвика болки в гърба, като обясняват: "Сред ездачите на коне се наблюдава висока честота на болки в гърба".

Принц Хари обясни, че баща му има необичайно средство за лечение на болката си, като сподели, че кралят прави стойки на глава, за да облекчи болката. Той ги изпълнява ежедневно, само по чифт боксерки, подпрян на врата или висящ на лост като опитен акробат.

"Предписани от неговия физиотерапевт, тези упражнения бяха единственото ефикасно средство срещу постоянната болка във врата и гърба на татко", пише херцогът на Съсекс.

Обяснявайки как крал Чарлз е наранил гърба и кръста си, Хари отбеляза: "Предимно стари травми от поло".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай