Чарлз даде нов живот на старите пердета от Бъкингамския дворец

Постъпленията ще бъдат използвани по-специално за развитието на традиционните занаяти

Чарлз даде нов живот на старите пердета от Бъкингамския дворец | StandartNews.com

Кимона, изработени от стари завеси от Бъкингамския дворец и замъка Уиндзор, дарени от крал Чарлз Трети на филантропи, се предлагат на онлайн търг, който започна в неделя в Обединеното кралство, съобщава Дейли Мейл.

Завесите с флорални нидерландски мотиви в синьо от Делфт, винтидж тюл в розово и дамаска в ярко оранжево преди това са украсявали личните покои на кралското семейство по време на управлението на Елизабет Втора. Те бяха трансформирани по инициатива на монарха Чарлз Трети в елегантни кимона.

Жаклин Фарел, говорител на благотворителната Фондация Принс каза: „Тази употреба на завесите беше до голяма степен идея на краля, който даде втори живот на тъканта“. Тя каза, че се надява проектът да „покаже какво може да се направи с ретро материали по отношение на повторна употреба и рециклиране“.

Търгът ще продължи до петък вечерта. Постъпленията ще бъдат използвани по-специално за развитието на традиционните занаяти.

Чарлз Трети се възкачи на британския трон на 8 септември 2022 г. след кончината на Елизабет Втора. Церемонията по коронацията му се състоя на 6 май в Уестминстърското абатство в Лондон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай