Чака ни горещ уикенд

Чака ни горещ уикенд | StandartNews.com

Тази събота времето в страната ще бъде слънчево и почти тихо. Сутринта на някои места в низините и котловините ще бъде с намалена видимост, а от югозапад ще започне увеличение на облачността. Това показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

Минимални температури през първия ден на уикенда ще бъдат между 7° и 12°, а по Черноморието до 14°-15°, а в столицата - около 8°. Максимални температури ще варират между 20° и 25°, в София - около 22°.

По морето ще има разкъсана облачност, която ще намалее до предимно слънчево. По Черноморието ще духа слаб източен вятър. Максимални температури там ще бъдат между 17° и 22°, а температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнение на морето в събота ще е 2 бала.

Над планините се очаква разкъсана облачност, а над Рило-Родопската област временно тя ще бъде и по-значителна. Там има и малка вероятност за валежи. На някои места ще духа умерен югозападен, а по най-високите части и до силен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 18°, на 2000 метра: 10°-11°.

В неделя също ще преобладава слънчево време. Тогава обаче ще има временни увеличения на облачността над Западна България. В неделя в западните райони може и да превали кратък дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай