Бус с туристи се обърна

Бус с туристи се обърна | StandartNews.com

Микробус с туристи се обърна край Сапарева баня. Автомобилът се ударил в кола и се катурнал в канавка на разклон край туристическото градче. По информация на очевидци няма сериозно пострадали. "Имаше около четирима пътници, които си събираха изпопадалите куфари. В колата имаше само един човек. За щастие няма пострадали", обясни свидетелка на катастрофата пред Блиц.

Друг пътен инцидент обаче не мина без жертви. 39-годишен мъж загина, а 33-годишна жена е в тежко състояние след кървава касапница на главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле. Тежкият пътен инцидент стана преди 8,00 часа сутринта на Черешова задушница. По информация на полицията джип, който пътувал към Кресна, изведнъж навлязъл в лентата за насрещно и се забил челно в тир на шосето за Гърция между Кривия тунел и Кресненските ханчета. От удара лекият автомобил изхвърчал в ската, а съвсем леко в тира се ударил микробус, чийто водач успял да се промуши между двете катастрофирали возила. Огнеборци са рязали ламарините, за да бъдат извадени двамата пострадали от джипа. Заради катастрофата над два часа и половина пътят за Гърция бе изцяло блокиран.

Пътни полицаи регулираха трафика, който бе интензивен в съботния ден и в двете посоки. Шофьорите ползваха обходния маршрут през симитлийските села Сенокос и Мечкул и кресненското Стара Кресна, за да продължат пътуването си. Движението бе възстановено в едната посока след 10,00 часа сутринта, пропускаха се периодично автомобили ту в едната, ту в другата посока, уточни дежурният офицер в ОД на МВР - Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай